Et udkast til en ny forfatning i Thailand er søndag blevet nedstemt af et såkaldt reformråd, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Ud af rådets 247 medlemmer stemte 135 nej, 105 stemte ja, mens syv afstod fra at stemme.
Den nye forfatning skulle have banet vejen for et demokratisk valg i landet, som siden maj sidste år er blevet styret af en militærjunta.
Men nu ser det ud til, at der vil gå endnu længere tid, før det politisk delte land igen kan blive styret af et demokratisk valgt parlament.
Et nederlag for general
Udkastet til en ny forfatning var på forhånd blevet kritiseret af demokrati- og menneskerettighedsbevægelser, der især har hæftet sig ved, at forfatningen ville tillade, at militæret til enhver tid ville kunne afsætte den folkevalgte regering og udskifte den med et særligt "krisepanel".
Reformrådet er nedsat af militærjuntaen, og dets afvisning af forfatningskladden er et nederlag for premierminister og general Prayuth Chan-ocha.
Han var kupleder, da militæret efter længere tids uro i gaderne tog magten fra det demokratisk valgte parlament i Thailand i maj sidste år.
Dengang lovede juntaen, at den ville skabe orden i kaos og afslutte den årelange politiske rivalisering, som kom til udtryk ved gadekampe i blandt andet hovedstaden Bangkok.
Skulle have bygget bro
Ifølge Prayuth Chan-ocha ville den nye forfatning have kunnet bygge bro mellem de uenige politiske grupperinger i landet og bane vej for valg til parlamentet i august 2016.
En ny forfatningskomité skal nu nedsættes og skrive et nyt udkast til en forfatning i Thailand. Det er usikkert, hvornår den kan have et nyt forslag klar.
Thailand har siden enevældens ophør i 1932 haft ikke færre end 19 forskellige forfatninger.
/ritzau/