Den nu tidligere politimand Darren Wilson bliver ikke retsforfulgt for at have skudt den ubevæbnede sorte teenager Michael Brown i Ferguson i delstaten Missouri i august i fjor.
Det meddeler justitsministeriet i Washington, som konkluderer, at Wilson ikke forbrød sig mod den 18-årige Browns borgerrettigheder.
En storjury har også tidligere besluttet, at der ikke skulle rejses tiltale mod Wilson, der efter episoden har forladt politiet.
Følte sig truet
Darren Wilson har efter at have skudt Michael Brown forklaret, at han følte sig truet af den fysisk store teenager, som efter politimandens forklaring ikke adlød ordrer og bevægede sig mod betjenten.
I rapporten fra ministeriet noteres det, at der skal meget kraftige og sikre beviser til for at rejse en føderal sag.
Blandt andet skal anklagemyndigheden kunne bevise, at politimanden på forhånd havde til hensigt at krænke Michael Browns rettigheder.
Det skal også bevises, at en anden betjent ville have reageret anderledes.
Øget fokus på politiet
Efter nedskydningen udbrød der voldsomme uroligheder i Ferguson med kampe mellem civile og politifolk, og forretninger i den overvejende sorte by blev plyndret under volds- og hærværksorgiet.
Samtidig øgede drabet opmærksomheden på politiets behandling af sorte, og der kom i tiden efter Ferguson-drabet fokus på flere tilfælde, hvor sorte mænd blev skudt af hvide politifolk.
Selv om justitsministeriet konkluderer, at Wilson ikke kan retsforfølges, så retter ministeriet alligevel kritik mod politistyrken i Ferguson.
Ministeriet skriver i sin rapport, at Ferguson-politiet er specielt hård ved den sorte befolkning, der udgør 67 procent af byens indbyggere.
Sorte bliver oftere standset
Ferguson-politiet består af 53 betjente, men kun tre af dem tilhører minoritetsgrupper, citerer avisen Wall Street Journal fra rapporten.
Såvel politi som de lokale domstole, hedder det i rapporten, krænker sortes borgerrettigheder i Ferguson, der er en forstad til St. Louis.
De sorte bliver standset af politiet oftere end andre, de bliver oftere anholdt, de får oftere bøder.
Samtidig har embedsmænd fundet en stribe racistiske e-mails, der er sendt af Ferguson-betjente, herunder en besked, som portrætterer præsident Barack Obama som en chimpanse.
/Ritzau/