Juli 2016 blev den varmeste måned, som nogensinde er registreret på Jorden, siden man begyndte at foretage målinger i 1880.
Det oplyser den amerikanske rumfartsorganisation, Nasa.
- Juli 2016 var den enkeltstående varmeste måned, siden instrumentelle målinger begyndte, skriver Gavin Smith, en af agenturets førende klimaforskere, på Twitter.
Måneden var 0,84 grader varmere end det globale gennemsnit over land og vand for juli i perioden 1950-1980. Den var samtidig 0,11 grader varmere end juli sidste år, der hidtil har været den varmeste nogensinde.
Ifølge Nasa er det tiende måned i træk, at de respektive måneder sætter rekord som den varmeste. Men da juli normalt er den varmeste på kloden i løbet af året, er det også den varmeste nogensinde.
Allerede i maj kunne Nasas Gavin Smith se, hvilken vej det gik. Her skrev han på Twitter, at 2016 "med 99 procents sikkerhed" ville blive det varmeste år, der nogensinde er målt på Jorden. Og den forudsigelse har ikke ændret sig.
- Data for juli er ude nu, og der er stadig 99 procents sandsynlighed for en ny årsrekord i 2016, skriver han.
Hver eneste måned i år har knust tidligere måneders rekorder. Februar og marts lå endda omkring 1,5 grader over det førindustrielle niveau.
De passerede dermed midlertidigt en af grænserne, som deltagerne på klimatopmødet i Paris i december sagde, at de ville forsøge at holde sig under.
Nasa er ikke ene om at måle de globale temperaturer. Den meteorologiske forskningsinstitution National Oceanic and Atmospheric Administration, Noaa, har dog endnu ikke offentliggjort sine resultater for juli.
I Danmark var gennemsnitstemperaturen i juli ifølge DMI 16,4 grader. Det er 0,8 grader over gennemsnittet i perioden 1961-90.
/ritzau/