Endnu en dag, endnu en republikaner, som vil være præsident i USA.
I dag har den tidligere guvernør i staten Texas Rick Perry meddelt, at han vil stille op i kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat i 2016.
Han skriver sig dermed på en i forvejen lang liste, der ventes at lande på cirka 15 seriøse bud på en udfordrer til Hillary Clinton - storfavoritten hos Demokraterne.
- Jeg har hørt en joke om, at der faktisk nu er flere præsidentkandidater i USA, end der er korruptionsmistænkte i Fifa, fortæller USA-korrespondent i DR Oliver Routhe Skov.
Brøler i 2012
Den senest ankomne i feltet, Rick Perry, forsøger at skaffe opbakning ved at pege på sine resultater i Texas, hvor han var guvernør i en periode med høj vækst og høj beskæftigelse.
Rick Perry stillede også op til præsidentvalget i 2012, hvor han faktisk en overgang var frontløber. Men så kvajede han sig godt og grundigt i en tv-debat, hvor han ikke kunne huske navnene på amerikanske ministerier, han ville have nedlagt.
Se et klip fra TV-Avisen i 2011 om Rick Perrys brøler:
http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:557014396187a40e54f7dd1b
Bush og Rubio
Selv om Rick Perry efter sigende skulle være bedre forberedt denne gang, levner analytikere ham ikke mange chancer, skriver Washington Post.
Lige nu samler interessen sig om feltets yngste Marco Rubio og så Jeb Bush, der begge kommer fra Florida. Rubio er senator fra staten, mens Bush er tidligere guvernør.
- De to appellerer begge til den latinamerikanske befolkning i USA. Det er en befolkningsgruppe, der bliver større og større og får mere og mere magt, og den bliver rigtig central i præsidentvalgkampen, siger Oliver Routhe Skov.
Hillary er fjenden
Han forklarer, at Republikanerne fremstår utroligt splittede, og at hver undergruppe har en kandidat, som taler netop deres mærkesag.
En ting kan de mange republikanske præsident-aspiranter dog blive enige om:
- Fælles for alle kandidater er, at de kritiserer Hillary Clinton sønder og sammen. Der er ingen tvivl om, at hun er hovedfjenden. De forsøger at tegne et billede af hende som en bedrager og en elitær kandidat, der tager Det Hvide Hus for givet. Det taler lige ned i vælgerdybet hos det republikanske parti, fortæller Oliver Routhe Skov.
Ingen klar føring
De mange republikanske kandidater har også det til fælles, at ingen af dem kan prale af at være stukket af fra feltet i meningsmålingerne.
Jeb Bush, som officielt melder sig ind i kampen senere i juni, førte en overgang, men nu er han kun en anelse foran Scott Walker, Marco Rubio, Ben Carson, Rand Paul, Mike Huckabee og Ted Cruz.
Udviklingen minder på mange måder om det seneste præsidentvalg i 2012, påpeger Oliver Routhe Skov:
- Sidste gang var alle de republikanske kandidater favoritter i meningsmålingerne på hvert sit tidspunkt, indtil Mitt Romney vandt. Så alting kan ske i det her felt.