Det spanske skib Open Arms, der er lastet med 200 ton nødhjælp i form af ris, mel og vand, er nu nået frem til kysten nær det nordlige Gaza.
Skibet sejlede ud fra havnebyen Larnaca på Cypern tirsdag.
Det er endnu uvist, hvem der skal aflaste nødhjælpen - der blot svarer til, hvad der kan være i seks lastbiler - men som er den første sending, der kommer til Gaza med skib.
Ifølge The Guardian er det blandt andet den amerikanske nødhjælpsorganisation World Central Kitchen (WCK), De Forenede Arabiske Emirater, Cypern og den spanske NGO Open Arms, der står bag nødhjælpsmissionen.
Parterne har ifølge WCK bygget en midlertidig mole på et uoplyst sted på Gazastribens nordlige kyst af bygningsrester fra israelske bombardementer.
WCK's grundlægger, den berømte kok José Andrés, der ifølge NBC News står bag et netværk af godt 60 køkkener inde i Gazastriben, fortæller, at den midlertidige mole er god nok til at aflaste første nødhjælpssending.
Men efterfølgende skal den udbygges, så større skibe end Open Arms kan lægge til.
- Jeg håber på, at vi kan bringe millioner af måltider ind dagligt. Vi kommer muligvis til at fejle med nogle ting eller mislykkes i vores mission. Men den største fejl vil være ikke at forsøge, siger han til AP.
Det israelske militær, IDF, siger til Times of Israel, at nødhjælpens ankomst er koordineret med militæret.
Her kan du se, hvordan anlæggelsen af den midlertidige mole har set ud:
Planer for flere skibe søsat
Skibet er blot det første, der kommer til at sejle via den såkaldt maritime korridor til Gazastriben.
Theodoros Gotsis, der er talsperson for Cyperns udenrigsministerium, fortæller til Cyperns nyhedsbureau CNA, at endnu et skib er ved at blive gjort klar.
Det er ifølge ham forventningen, at det nye skib kan sejle 500 tons mad - denne gang også sukker, mælk og dåsemad - til Gaza. Det andet skibet er dermed også større.
- WCK's team i Cypern laster endnu en båd med hundredvis af tons mad med kurs mod Gaza. Det bliver det andet skib, der sejler afsted mod den maritime korridor, vi har åbnet, bekræfter World Central Kitchen på X.
Lande beskyldes for at gemme sig bag nye metoder
Missionen ligner den, USA's præsident Joe Biden har bebudet. Han har meddelt, at USA også vil etablere en midlertidig havn ved Gazastriben for at kunne levere mere nødhjælp.
Men ifølge Pentagon vil det tage to måneder og kræve 1.000 personer fra det amerikanske militær at bygge. Efterfølgende vil USA kunne bringe to millioner måltider ind dagligt.
Ifølge det amerikanske medie CBS News skal det ske ved at sejle nødhjælp til en havn på eksempelvis Cypern, hvor nødhjælpen kan blive læsset om på mindre skibe, som så kan sejle videre mod Gazas kyst.
Der er der dog fortsat detaljer om eksempelvis, hvem der skal distribuere nødhjælpen efter ankomst, som mangler at blive forhandlet på plads.
Israel er blevet beskyldt for at forhale leveringen af nødhjælp til Gaza, hvor flere nødhjælpsorganisationer har forsøgt at råbe op om, at folk i Gaza dør af blandt andet fejlernæring.
Den seneste tid har blandt andet USA forsøgt at undgå udfordringerne på landjorden ved at smide nødhjælp ned fra fly i form af såkaldt airdrops.
Men fokusset på de alternative leveringer af nødhjælp møder kritik fra en lang række hjælpeorganisationer.
- Landene kan ikke gemme sig bag airdrops og forsøg på at åbne en maritim korridor for at skabe den illusion, at man gør nok for at hjælpe i Gaza, lyder det i en fælles erklæring fra 25 hjælpeorganisationer – blandt andre Amnesty International, Læger Uden Grænser og Dansk Flygtningehjælp.
Opdatering: Danske Flygtningeråd er rettet til Dansk Flygtningehjælp