Et flertal af de tyrkere, der bor i udlandet, støttede præsident Recep Tayyip Erdogans forslag til forfatningsændringer ved søndagens folkeafstemning i Tyrkiet.
Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.
Næsten to tredjedele af tyrkiske vælgere i Tyskland stemte ja til forfatningsændringerne, der fra 2019 vil gøre præsidentposten langt mere indflydelsesrig, end den er nu.
Det oplyser det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.
Næsten 3 millioner stemmeberettigede
I alt er omkring 2,9 millioner tyrkere i udlandet registreret som stemmeberettigede i hjemlandet ifølge Anadolu. Det svarer til cirka fem procent af hele vælgerkorpset.
Størstedelen eller cirka 50 procent opholder sig i Tyskland, hvor 63,1 procent af stemmesedlerne var til fordel for forfatningsændringerne.
I Østrig var opbakningen endnu mere overvældende. Her stemte 73,5 procent ja, mens andelen i Belgien var helt oppe på 75,1 procent.
I Holland satte 71 procent af de tyrkiske vælgere deres kryds i ja-feltet.
I Schweiz derimod er de derboende tyrkere tilsyneladende godt tilfredse med den nuværende forfatning. Kun 38 procent stemte for ændringerne.
Tyrkere i udlandet har i to uger op til afstemningen kunnet afgive deres stemme på for eksempel konsulater.
Kom på kant med Tyskland og Holland
Præsident Erdogan har under sin kampagne bejlet til de mange tyrkiske vælgere i andre lande, men han kom på kant med både Tyskland og Holland, da lokale myndigheder i de to lande aflyste en del planlagte møder mellem tyrkiske ministre og tyrkiske vælgere.
Det fik Erdogan til at beskylde Holland og især Tyskland for at tage "nazimetoder" i brug.
Herhjemme benyttede omkring 11.000 tyrkere ud af cirka 33.000 stemmeberettigede lejligheden til at præge den fremtidige politiske udvikling i Tyrkiet.
Ifølge Anadolu sagde næsten 61 procent af dansk-tyrkerne ja til, at en række punkter i forfatningen nu skal skrives om.
Med 99,5 procent af samtlige stemmer talt op har ja-siden fået 51,4 procent, mens 48,6 procent stemte nej.
Erdogan roste efter den knebne sejr de tyrkiske vælgere for at have truffet en "historisk beslutning", skriver AFP.
/ritzau/