Når arbejdsdagen slutter for parlamentarikerne i det britiske parlament i dag, så skal de ikke vende retur før den 14. oktober.
Boris Johnsons regering har nemlig fået suspenderet parlamentet indtil da, oplyser premierministerens talsmand ifølge Reuters.
Inden suspenderingen træder i kraft senere i dag, vil Johnson igen fremsætte sit forslag om et valg.
Når parlamentet er suspenderet, bliver alt parlamentarisk arbejde og alle afstemninger om og behandlinger af lovforslag sat på pause.
Johnson anmodede om suspenderingen den 28. august, og samme dag godkendte den britiske dronning Elizabeth anmodningen.
Flere protester
En lang række parlamentsmedlemmer fra både oppositionen og fra Johnsons eget konservative parti har protesteret over suspenderingen, der både beskrives som "stærkt udemokratisk" og "et decideret kup".
Formand for parlamentet og tidligere medlem af det konservative parti, John Bercow, har kaldt ideen "en forfatningsmæssig skandale".
Partiet Labour har tidligere fordømt ideen, hvor de udtalte, at det ville være"det alvorligste magtmisbrug og angreb på det britiske forfatningsmæssige princip i mands minde".
Mere end en million briter skrev på mindre end 24 timer under på et borgerforslag, der bad landets ledere om at stoppe suspenderingen af parlamentet.
Lovforslag
Den britiske premierminister siger, at Storbritannien skal forlade EU den 31. oktober med eller uden en aftale. Her til morgen udtalte hans talsmand, at han ikke har tænkt sig at bede om en udskydelse af aftalen.
Et lovforslag, der formelt set forventes at skulle forbi Underhuset i dag, vil ellers forhindre regeringen i at forlade EU den 31. oktober uden en aftale.
Lovforslaget gør, at premierminister Boris Johnson skal have parlamentets tilladelse til at trække Storbritannien ud EU uden en aftale om fremtidigt samarbejde.
Siger parlamentet nej, skal regeringen bede EU om en udsættelse af brexit til den 31. januar 2020.
Brexit-kalenderen: Hvad venter i de kommende måneder?
- •
9. september: Dronningen ventes at underskrive lov, der forhindrer et no deal-brexit.
- •
11. september: Boris Johnson skal stille foran Underhusets Liaison-komité, der består af samtlige udvalgsformænd. Her skal han svare på spørgsmål om brexit, socialpolitik og klimaændringer.
- •
14. september – 2. oktober: Partierne holder deres årlige kongresser.
- •
14. oktober: Den nye parlamentsperiode skydes i gang med en tale fra dronningen.
- •
17 og 18. oktober: EU-topmøde i Det Europæiske Råd.
- •
19. oktober: Hvis der ikke er vedtaget en aftale om udtrædelse inden denne dato, er Johnson lovmæssigt forpligtet til at bede EU om at udsætte datoen for udtrædelse.
- •
31. oktober: Storbritannien forlader EU.