- Fortsæt med at betale til EU-kassen – også efter skilsmissen.
- Fortsæt med at behandle EU-borgere i Storbritannien ordentligt, og fortsæt med at give dem adgang til britiske velfærdsydelser.
- Og hvis jeres finanssektor skal have adgang til at sælge deres varer på EU´s indre marked, så skal I følge vores regler og være underlagt EU-Domstolen.
Det er nærmest et katalog af dårlige nyheder for den britiske regering, som stats- og regeringscheferne fra 27 EU-lande ventes at offentliggøre ved et topmøde i Bruxelles.
EU-ledere står sammen
Efter en måneds forberedelse mødes stats- og regeringscheferne fra de 27-lande, som skal udgøre fremtidens EU efter den britiske skilsmisse, til deres første formelle møde i Bruxelles.
Formålet med dagens møde er at enes om, hvilke krav de 27 lande skal stille til Storbritannien, når skilsmisseforhandlingerne starter.
Men reelt er topmødet mest af alt en formalitet – og en magtdemonstration.
For de 27 lande er enige om kravene og har været det siden starten på ugen, hvor topmødet først blev forberedt af topembedsmænd og derefter af udenrigs- og europaministre.
Men det sender et særligt magtfuldt – og for London ubehageligt- signal, at forbundskansler Merkel, præsident Hollande, statsminister Lars Løkke Rasmussen og de øvrige EU-ledere alle i fællesskab stiller sig op og i kor gør opmærksom på, at de står sammen om og er enige om de krav, der nu stilles til Storbritannien.
Stor frustration over de 27 EU-lande
For en politisk leder er det ubehageligt at stå overfor en samlet flok af EU-ledere med Angela Merkel i spidsen, når der skal forhandles en aftale på plads.
Enigheden blandt de 27 EU-lande vækker også stor frustration i Downing Street. Premierminister Theresa May er for øjeblikket i valgkamp forud for det britiske parlamentsvalg den 8. juni.
På et vælgermøde i Leeds tidligere på ugen anklagede Theresa May de 27 EU-lande for at rotte sig sammen mod Storbritannien.
Efter Brexit-afstemningen var det forventningen hos britiske diplomater og ministre, at EU-landene ville havne i store interne skænderier og være splittede i forhold til, hvilke krav der skulle stilles i skilsmisseforhandlingerne.
Men i stedet for EU-splittelse, har Theresa May og de øvrige medlemmer af den britiske regering oplevet, hvordan de 27 EU-lande ikke alene har samlet sig om en fælles EU-holdning til de kommende forhandlinger.
Men at EU-landene efter interne forhandlinger er blevet enige om at stramme kravene til Storbritannien yderligere.
Det er blandt andet en barsk holdning fra Tyskland og den tyske kansler Angela Merkel, som er medvirkende til, at EU-landene nu er parate med skrappe krav til Storbritannien.
Middag i Downing Street
I EU-kredsen er der en voksende frygt for, at Theresa May og de øvrige medlemmer af den britiske regering stadig ikke har forstået alvoren i EU's skilsmissekrav.
EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, var til middag i Downing Street tidligere på ugen.
Og dagen efter middagen sagde den tyske forbundskansler, Angela Merkel, under en debat i den tyske forbundsdag, at det virker, som om nogle politikere i Storbritannien stadig har illusioner om, hvad Storbritannien kan opnå under Brexit-forhandlingerne.
En udtalelse, som blev mødt med bifald fra de tyske parlamentsmedlemmer.
Politico skriver, at Angela Merkels bemærkning kom efter, at EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker tidligt samme morgen havde ringet til Angela Merkel for at fortælle hende om middagen med Theresa May i Downing Street.
Ifølge Politico var middagen gået dårligt og Theresa May havde haft den opfattelse, at EU-landene ikke mente deres Brexit-krav alvorligt.
På dagens EU-topmøde vil det derfor ikke kun være EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker som fremfører EU-kravene overfor Downing Street. Det vil være alle 27 tilbageværende EU-lande.
Afgørende for de kommende Brexit-forhandlinger bliver om premierminister Theresa May tror, at alle 27 EU-lande med Angela Merkel i spidsen bluffer.
Hvis det er holdningen i Downing Street, så kan Brexit-forhandlingerne ende i en stor og langvarig konflikt mellem de to parter som kan få betydning for den fremtidige handel mellem EU og Storbritannien.
Hvis Theresa May tager EU-kravene alvorligt så vil det næppe være synligt før efter det britiske valg den 8. juni. I EU-kredsen er håbet, at hvis Theresa May får et stort flertal i det britiske parlament ved valget, så vil det være lettere for hende efterfølgende at bøje sig for EU´s krav.