Mens solen er ved at stå op over endeløse rækker af kaffeplanter i den brasilianske delstat Sao Paulo, går Edgard Bressani bekymret rundt og løfter let op i de grønne blade.
Han er ejer af en af Brasiliens største kaffefarme og under bladene kan man se, hvorfor Bressani er bekymret.
Mange af de grønne kaffebønner er enten uden indhold eller tørret helt ind, så de nærmere ligner indtørrede rosiner.
- Bladene på buskene er ved at blive gule og planterne taber mange flere af deres bønner på jorden, end de burde. Det hele skyldes den historiske tørke, vi ser, siger Edgard Bressani.
Værste i 50 år
Edgard Bressani er direktør for firmaet O'Coffee, der levere bønner til de fineste cafeer og baristaer i Sao Paulo, og derudover eksportere han hoveddelen af produktionen til USA og Europa – herunder Danmark.
Han fortæller, at tørken er den værste i 50 år. Og hans egne tal viser det med al tydelighed: I løbet af en normal januar falder der 350 ml regn på markerne i den her region, men januar i år gav under 80 ml.
Billedet er det samme i hele den store brasilianske kafferegion, som fordeler sig over staterne Sao Paulo, Minas Gerais og Espirito Santo. Manglen på regn betyder mindre og dårligere kaffe.
Vestens største producent
Brasilien er verdens største kaffeproducent, så det er noget, der kan mærkes på de globale markeder.
Også Edgard Bressani kan mærke det. Hans folk har netop nedskrevet forventningerne til årets høst på farmen fra 33.000 sække kaffe á 60 kg til 28.000 sække.
Kaffemarkederne påvirkes naturligvis også af økonomisk spekulation - på linje med andre råvarer som olie, soja og kakao - men Brasiliens kaffeproduktion er så stor, at markedet er nødt til at holde godt øje med regnmålerne i landet.
Da det så allerværst ud i januar var kaffeprisen den højeste i 3 årtier, mens lidt mere regn i de sidste uger af februar har taget toppen af prisen.
Toppen ikke nået
Men ifølge direktøren for kaffefirmaet Carvalhaes, der ligger i havnebyen Santos, skal vi ikke regne med, at den sidste rekordpris er sat endnu.
- Vi så stigende priser hele 2014, Vi vil se det i 2015 og også i 2016, siger Eduardo Carvalhaes.
Han bygger sin prognose på det faktum, at mange af de nye kaffeplanter allerede er så skadede af den brasilianske tørke, at de får svært ved at blomstre næste år. Det betyder igen færre kaffebønner og dermed mindre kaffe på de store lagre i Santos.