I 70’ernes psykodeliske syrerock-tid stod de scenen ved den purunge Roskilde Festival og spillede sammen med bands som Alrune Rod og Gasolin.
To af de fem medlemmer fra 70’erne er skiftet ud, men ellers er syrerockgruppen Polyfeen tilbage på scenen, som de var det for over 40 år siden. På lørdag giver gruppen koncert på The Beach i Næstved.
To af medlemmerne er guitarist Finn Sørensen og den nytilkomne Michael Stanley. Begge er overbevist om, at der stadig er et publikum for syrerocken.
Der er syre i blodet hos folk
- Det er helt tydeligt, at tiden viser, at der er syre i blodet hos folk. Bands som Spids Nøgenhat og Fribytterdrømme trækker store publikummer, siger Finn Sørensen.
- Vi glæder os til at vise, hvad man også kan med syrerock, tilføjer Michael Stanley.
Og meget tyder på at bandet har ramt noget. Ved en produktionsøver med publikum skrev anmelder Conny Lolly Thomas i følge gruppens Facebookside således:
-Jeg er ikke rigtig kommet til mig selv endnu. Meget voldsom oplevelse. Den bærer kimen til en større reinkarnation. Den sanger må være en magisk alf fra fortidens dunkle skove. Jeg venter i åndeløs spænding på jeres indtog i det formørkede. Endelig kan retfærdighed ske fyldest. Må kyklopernes skrig runge langt ud i det evige.
Det er kærligheden til musikken, der har fået de gamle drenge på banen igen.
- Vi har en kæmpe kærlighed til den her musik, vi lever i den psykedeliske verden, og musikken tiltaler os, siger Finn Sørensen.
Blev forelsket i et fedt cover
At Michael Stanley er kommet med i gruppen var lidt af et tilfælde. Men nærmest et skæbnesvangert et.
I en pladebutik i Århus faldt han over et fedt cover. Og han forelskede sig også i indholdet og hørte vinylpladen igen og igen. En dag opdagede han, at et af bandmedlemmerne hed Finn Sørensen og kom fra Næstved, hvor han selv stammer fra.
- Jeg kendte en fremragende musiker i Næstved, som hed Finn Sørensen, og næste gang jeg så ham, spurgte jeg om han kendte noget til Polyfeen.
Det gjorde han. Det var bare 20 år siden, at nogen havde spurgt ham til bandet, som han var med til at starte i 1970.
Gennem årene mødtes medlemmerne i Polyfeen og udvekslede gode minder dog uden deres gode ven og trommeslager Palle Stjerneholm, som de mistede alt for tidligt, fortæller Finn Sørensen.
Et tilfældigt møde satte lavinen i gang
Der blev talt genforening, men det blev mest ved snakken. Men så dukkede Michael Stanley op.
- Michael er en ildsjæl som brænder for samme type musik. Og jeg tror hans møde med mig fik sat lavinen i gang, siger Finn Sørensen.
Sammen har de kigget tilbage på musikken fra da Polyfeen blev dannet i 1970 for 45 år siden. Men de kigger også frem. Så gæsterne ved lørdagens reunion-koncert i Næstved kan vente både nye og gamle numre – badet i psykedelisk lys. Dog ikke fremført i 70’erne bare overkroppe.
- Vi skal nok skåne folk for de bare overkroppe, men vi vil spille en vis del ud af bukserne. Vi viser virkelig tænder. Jeg tror, vi er mere tændte nu end nogen siden før, siger Finn Sørensen.
Lidt fakta om Polyfeen:
- •
Polyfeen blev dannet i 1970 og nåede i 1970’erne at optræde sammen med både Alrune Rod, Gasolin', Rainbow Band og Hurdy Gurdy, ligesom de også stod på scenen under Roskilde Festivalen i både 71 og 72.
- •
En live optagelse af en koncert på Nysted Ungdomsskole d. 18/2, 1972 er senere blevet til albummet Langt Ude Skoven, udgivet af Orpheus Records i 2005.
- •
Pladen som hovedsageligt baserer sit udtryk på Per Hugo Rotbøll Nielsens prominente orgellyd – minder om en personlig blanding af elementer fra Culpeper's Orchard, Day of Phoenix, Colosseum og Alrune Rod.
- •
Teksterne er en kombination af flip, socialrealisme og omvendte ordstillinger. Kilde: Polyfeen