I 58 år har Ole Henningsen beskæftiget sig med UFO’er. Senest som medforfatter på en ny bog: "UFO'er - myter og viden", som netop er udkommet i forbindelse med 60-året for foreningen Skandinavisk UFO Information.
- Bortset fra familien, bruger jeg en stor del af min tid på UFO’er. Min kone kan bekræfte, at jeg bruger adskillige timer om dagen, lyder det muntert fra den 75-årige UFO-entusiast, der indtil for 13 år siden arbejdede som investeringskonsulent i en bank.
Nu er han pensioneret, og det giver ekstra tid til lidenskaben. Og der er rigeligt at se til. Ole Henningsen sidder en dag hver uge begravet i Rigsarkivet, for at lede efter UFO-dokumenter, der ikke er offentliggjort. Han har netop skrevet to kapitler til den store UFO-bog og han har materiale til op til flere bøger i sin årelange research. Han undersøger sager og skriver på hjemmesiden ufo.dk, men også henvendelser Facebook fylder hans dagligdag.
- Så der er rigeligt at se til.
Især de danske fotosager har optaget Ole Henningsen de sidste mange år.
- De sidste 12 år har jeg koncentreret mig om observationsberetninger med fotos og video. Vi har registreret og modtaget 700 henvendelser i Danmark. Jeg har undersøgt de fleste detaljeret.
Her en række af de billeder og tekster, man kan se i det kapitel Ole Henningsen har skrevet i bogen "UFOer - myter og viden".
Da Ole Henningsen i sin tid fik interesse for UFO’er troede han fuldt og fast på, at de ting han og andre så på himlen var rumskibe, der kom flyvende fra fjerne universer.
- Det var spændende, hvad der foregik oppe på himlen. Det måtte være udefra.
Men efterhånden som satellitter og rumsonder også kom på himlen med informationer om, at der eksempelvis var 400 grader varmt på Venus, faldt Ole Henningsens forestillinger fra hinanden.
- Der kunne ikke være mange venusianere deroppe, tænkte jeg.
Alligevel har han holdt fast i sin lidenskab. Og i dag er sporten nærmest blevet at forklare det uforklarlige.
- Når man får undersøgt tingene, er der helt utroligt mange naturlige forklaringer, siger UFO-entusiasten.
Netop folks mulighed for at optage video og tage billeder har gjort det lettere at forklare UFO’erne. Dertil kommer teknologien.
- I gamle dage var der postvæsenet. Det tog lang tid at få kontakt og at undersøge billederne. I dag er der internet og mails. Det er nemmere at få oplysninger og undersøge tingene i Google og Google Maps. For eksempel, hvor billedet er taget og i hvilken retning folk har kigget. Og hvilke stjerner, fly og satellitter der var på himlen, da billedet blev taget.
Men det gør ikke arbejdet mindre sjovt:
- Jeg synes, at det er spændende at prøve at finde ud af, hvad det i virkeligheden er, folk har oplevet.
Og skulle det vise sig, at der findes andre levende væsner et sted derude, tager Ole Henningsen det afslappet:
- Hvis forskerne en dag opdager liv i universet, er det da spændende. Men det er ikke noget, jeg går og drømmer om.