En app, et opskriftshæfte og en kasse med råvarer er ingredienserne til at skabe børn, der helt selv kan lave sund mad. For ofte glemmer forældre at få hevet ungerne med i køkkenet, når aftensmaden skal kokkereres, og så går meget viden om madlavning tabt.
Projektet hedder GoCook og er startet af Coop, og målet er klart:
Alle børn i dag skal kunne kende forskel på en squash og en agurk.
På Vestre Skole i Grenaa har 6. klasserne kastet sig over indgredienserne. De er nemlig med i GoCook projektet, og her er glæden ved madlavning stor.
- Det er altid spændende at lave med, lyder det fra børnene.
Her er masser af madglade børn i køkkenet, og det er altafgørende, mener projektleder for GoCook, Bente Svane Nielsen.
Børnene er ikke med i køkkenet
- Kun fire procent af børnene er med i køkkenet på en gennemsnitlig hverdag. Det betyder, at børnene ikke kan kende forskel på en squash og en agurk. De tror, at rødbeder er noget, man køber på glas, og helt almindelige madlavningsmetoder kender de ikke. De ved ikke, hvad en deciliter er f. eks, siger hun.
Og derfor er målet også klart for Bente Svane Nielsen.
- Vi håber at gøre børnene til madambassadører. Vi vil sørge for, at den næste generation bliver glade for at gå i køkkenet. At de forbinder det med glæde at tage vare på deres egen sundhed, siger hun.