Elitetrænere skal holde unge sportsfolk fra at spille om penge

Ludomani er udbredt blandt elitesportsfolk. Mere end i den øvrige befolkning, og det forsøger flere klubber nu at gøre noget ved.

Odense Boldklub har uddannet elitetrænere til at være ekstra opmærksomme på problemer med ludomani blandt klubbens unge elitesportsfolk. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Pengespil påvirker danske sportsmiljøer negativt. Mange eliteatleter fristes nemlig af at spille på sport, og det har fået idrætsorganisationerne DBU og DIF til at gå sammen i kampen mod spillernes ludomani.

Fodboldklubben OB er gået i front i kampagnen ’Spil til stregen’ sammen med Center for Ludomani. Målet er at sikre, at fodboldspillerne ikke bliver trukket ind i pengespil.

Inger Winther Johanssen, projektleder fra Center for Ludomani, fortæller, at det er nødvendigt med en særlig indsats over for elitesportsfolk.

- Elitesportsfolk er en særlig risikogruppe, så det er ekstra vigtigt, at sætte gode rammer for elitesportsmiljøerne, siger hun.

Jacob Elkjær Mikkelsen, U19 spiller i OB, synes, det er en god idé, at klubben går ind med forebyggende arbejde.

- Jeg synes egentlig, det er en rigtig fornuftig idé. Det sætter et ekstra fokus på netop spil, som er en stor del af det konkurrencemiljø, vi er i. Jeg er selv ret god til at styre mit spil, men kan ikke udelukke, at jeg i fremtiden ville få brug for rådgivning eller hjælp, siger han.

Odense Boldklub har uddannet elitetrænere til at være opmærksomme på problemet. En af dem er Kim Engstrøm, der er cheftræner for OB’s U19 ligahold.

- Vores budskab til de unge har været, at de skal stoppe med at spille om penge. De kommer ikke til at leve af pengespil, men kommer forhåbentlig til at leve af at spille fodbold, siger Kim Engstrøm.

I OB har en af trænerne, som selv har været ramt af ludomani, holdt foredrag for ungdomsspillerne om risikoen.