Kun fem kvinder i Løkkes nye regering

Der er kun fem kvinder i Lars Løkke Rasmussens nye regering.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har kun fundet plads til fem kvinder i sin nye regering, der består af 17 poster.

Blandt dem findes to debutanter, nemlig ny minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby og sundheds- og ældreminister Sophie Løhde.

Tre kvinder får comeback i en borgerlig regering. Det drejer sig om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg og social- og indenrigsminister Karen Ellemann.

Det er også værd at bemærke, at ingen af de fem kvinder sidder i regeringens helt centrale udvalg, koordinationsudvalget, der udgøres af statsminister Lars Løkke Rasmussen, finansminister Claus Hjort Frederiksen og udenrigsminister Kristian Jensen.

Faktisk er det kun Karen Ellemann, der har fået plads i et af de i alt fem regeringsudvalg, der samlet består af 19 poster. Hun sidder fremover i EU-implementeringsudvalget.

Støjberg - værdikrigeren

Inger Støjberg er kendt som en af Lars Løkke Rasmussens mest trofaste støtter og var også minister i hans regering i perioden 2009 til 2011.

Støjberg var beskæftigelsesminister og minister for ligestilling - dog blev sidstnævnte ministerpost overtaget af Lykke Friis i forbindelse med en ministerrokade i februar 2010.

Hun er kendt som en af Venstres mest markante værdikrigere og gør sig ikke sjældent bemærket med meldinger, der deler vandene.

I februar skrev hun et kontroversielt Facebook-indlæg om en dårlig biograf-oplevelse

"Hvornår lærer I at opføre jer ordentligt?, indledte Inger Støjberg indlægget, der var rettet mod 'en flok indvandrerdrenge på vel omkring 14-15 år".

Trane: Trak sig som EU-kandidat

Ellen Trane Nørby har ikke tidligere været minister, men var på sin vis i front for Venstre, da hun i 2011 blev udnævt til politisk ordfører.

Ved Venstres landsmøde i begyndelsen af oktober 2013 blev Trane Nørby valgt som spidskandidat til Europa-parlamentsvalget 2014.

Hun betegnede selv beslutningen om at forlade sin centrale position i dansk politik som "svær" og afviste ikke spekulationer om, at hun kunne vende tilbage, hvis hun blev tilbudt en ministerpost.

I starten af februar 2014 annoncerede Trane Nørby, at hun var gravid og trak sig i den forbindelse som spidskandidat til Europa-parlamentet.

Ved folketingsvalget sidste torsdag blev hun genvalgt i Sydjyllands Storkreds med 12.012 personlige stemmer.