Heller ikke Venstre vil nu længere bakke op om Vederlagskommissionens anbefalinger uanset hvad.
Det sker, efter at flere partier i dag har trukket sig fra en aftale fra 2014 om netop at følge kommissionens anbefalinger, og efter at Politiken i dag har beskrevet, at kommissionen anbefaler lønstigninger til folketingsmedlemmer og ministre på 15 procent.
Men det er der hverken råd eller plads til, siger Venstres gruppeformand, Søren Gade.
- Det er min holdning og min anbefaling til Venstres folketingsgruppe vil være, at vi siger nej, hvis det er det, som rapporten indeholder, siger Søren Gade.
Han erkender, at Venstre dermed vil bryde med aftalen fra 2014 om at følge Vederlagskommissionens anbefalinger.
- Det er rigtigt. Så bryder vi den musketered, vi lavede for to år siden, siger Søren Gade.
- En gang imellem skal man også se sig selv i spejlet, og det man siger og gør skulle gerne være i overensstemmelse med hinanden. Og hvis vi som politikere siger, at der er smalhals og ingen penge i kassen, så har borgerne nok også en forventning om, at det gælder for politikerne selv.
Udmeldingen fra Venstres gruppeformand kommer blot et par timer, efter at fungerende politisk ordfører, Jacob Jensen (V), over for Ritzau slog fast, at Venstre ville stå ved aftalen fra 2014.
- Jeg venter selvfølgelig på, at Vederlagskommissionen kommer med sin officielle indstilling. Og så har vi jo sagt som en del af aftalen, da vi nedsatte kommissionen, at vi så vil stemme for det, kommissionen måtte komme med som indstilling. Det står vi stadig bag, sagde Jacob Jensen til Ritzau onsdag formiddag.
Med Venstres tilbagetog er der tilsyneladende nu kun et enkelt parti, De Radikale, som ikke har trukket sig fra aftalen fra 2014 om at følge Vederlagskommissionens anbefalinger.
Foruden Venstre har Socialdemokraterne, Konservative og SF også trukket sig fra aftalen.