DF klar til at droppe Løkke: Laver gerne reform med Thorning

Vi er ikke afhængige af andre partier i forhandlingerne om beskæftigelsesreformen, siger Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, rækker en hånd ud til regeringen. (Foto: © Jeppe Bøje Nielsen, Scanpix)

Glem Venstre og de andre borgerlige partier.

Dansk Folkeparti har ikke noget særligt behov for at danne fælles front med Lars Løkke Rasmussen og Venstre i de kommende forhandlinger om en beskæftigelsesreform. Det fastslår partiformand Kristian Thulesen Dahl.

- Vi er ikke afhængige af, hvad andre partier siger i den forbindelse, siger Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl understreger, at Dansk Folkeparti er meget interesseret i at indgå en aftale med regeringen om en kommende beskæftigelsesreform.

- Det gør vi meget gerne. Vi kommer til de forhandlinger, vi bliver indbudt til, og det er alene resultatet af de forhandlinger, der afgør, om vi laver en aftale eller ej, siger Kristian Thulesen Dahl.

Løkke: Det kan jeg jo ikke gøre noget ved

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, vil ikke forholde sig til "hypotetiske scenarier", men fastslår, at den nuværende beskæftigelsesaftale er forligsbelagt, som er gældende frem til næste valg.

- Hvis folk vil lave aftaler uden om mig, kan jeg jo ikke gøre noget ved det. Vi har jo demokrati i Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Men det er et forligsbelagt område, og Venstre med i det forlig, så skal man lave noget om, kræver det vores deltagelse, siger han.

Regeringen og Dansk Folkeparti kan dog godt lave en aftale uden Venstre, men den vil så i givet fald først træde i kraft efter næste folketingsvalg.

DF: Vejen til beskæftigelse skal være kortere

Regeringens udspil til en beskæftigelsesreform drejer sig primært om, at arbejdsløse i højere grad end i dag skal uddannes med fokus på at komme i beskæftigelse.

Udspillet stiler efter, at 3500 flere personer kommer i arbejde frem mod 2020, og regeringen vil blandt andet afsætte 500 millioner kroner om året til at uddanne ledige og ufaglærte.

Ufaglærte og ledige over 30 år skal desuden kunne tage to års uddannelsesorlov. Under uddannelsen kan de modtage op til 80 procent af dagpengesatsen og låne de resterende 20 procent. Ifølge regeringen vil 16.500 arbejdsløse kunne få gavn af uddannelsesløftet frem til 2020.

Dansk Folkeparti har ligeledes sit hovedfokus på at få flere danskere ud af ledighed.

- Det afgørende for os i forhold til reformen er, om vi kan gøre det sådan, at der bliver kortere vej for ledige til at komme i beskæftigelse, siger Kristian Thulesen Dahl.

Thulesen Dahl har bagt på Thorning længe

Kristian Thulesen Dahl har i den seneste tid bejlet til statsminister Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne med henblik på at lave en beskæftigelsesaftale med regeringen.

DF-formanden gjorde på arbejdernes kampdag, 1. maj, et stort nummer ud af, hvor meget Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti ifølge Thulesen Dahl har til fælles.

Her gjorde Kristian Thulesen Dahl meget ud af at række en hånd ud til Helle Thorning-Schmidt.

- Den danske arbejder har meget at vinde, hvis DF og Socialdemokraterne nærmer sig hinanden, sagde Kristian Thulesen Dahl blandt andet i sin 1.maj-tale.

- Jeg mener bestemt, at det er muligt med et bedre samarbejde mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, lød det også fra Kristian Thulesen Dahl.