I dag skal Morten Løkkegaard og resten af Europa-Parlamentets kulturudvalg mødes med mediegiganten Apple og tale om kunstnerisk ytringsfrihed og nøgenhed.
Mødet har været længe undervejs, og skal være med til at åbne op for dialog om Apples censur, som for eksempel stoppede Peter Øvig Knudsens hippie-bøger i at komme til salg i Apples e-boghandel.
- Jeg forventer, at Apple stiller op med et åbent sind og klar til parat til at diskutere deres politik på det her område. Indtil nu har vi desværre haft lidt svært ved at få Apple i tale.
- Det her handler jo ikke om Apple ikke må drive forretning, som de nu ønsker det og efter deres egen model. Det handler om vi politisk set gerne vil i dialog med Apple, og finde ud af, hvorfor de gør som de gør, siger Morten Løkkegaard, der er næstformand i Europa-Parlamentets kulturudvalg.
Manglende dialog med AppleOm Morten Løkkegaard og kulturudvalget lykkes med sin dialog med mediegiganten er ikke til at vide. Venstre-politikeren håber det bedste, selvom hans erfaring med Apple ikke giver de bedste forudsætninger.
Som næstformand for Europa-Parlaments kulturudvalg var han oprindeligt en af afsenderne på en officiel henvendelse til Apple om netop censur og fravalg i blandt andet e-bogudgivelser.
Den henvendelse fik kulturudvalget dog aldrig svar på. Morten Løkkegaard tog derfor sagen i egen hånd og ringede op til Apples europæiske afdeling og fik en aftale i hus, efter at man via de officielle kanaler forgæves havde forsøgt at få Apple i tale.
Vil snakke mere om nøgenhed
Morten Løkkegaard håber, at mødet i dag vil medføre større åbenhed om Apples politik i forhold til nøgenhed og censur og ikke mindst, at Apple vil stille op til diskussion om emnet.
- Det er glædeligt, at Apple har sagt ja til at deltage i et møde i første runde, og så må vi jo se. Mit håb er, at Apple vil takke ja til at stille op til en egentlig høring, hvor de mange forskellige interessenter og parter i den her sag får mulighed for at ytre sig og stille spørgsmål til Apple, og vi får større klarhed omkring deres politik på det her område, siger Morten Løkkegaard.
Han understreger, at denne sag ikke kun omhandler danske Peter Øvig Knudsen, men også mange andre europæiske forfattere, forlæggere og journalister, som har fået stoppet deres udgivelser af den amerikanske medie-gigant.