Det er ikke mange uger siden, Grækenland fik forlænget sin gældsfrist til EU. Men snart løber landet tør for penge igen, og så kan det være svært at leve op til løfterne til kreditorerne.
Men tilliden til den græske regering er efterhånden smuldret, og en udtrædelse af eurozonen, et såkaldt "Grexit," er tættere på end nogensinde. Det forklarer direktør i Nykredit, Jesper Berg, som følger det tekniske arbejde med at få den græske økonomi på ret køl, som onsdag begyndte i Bruxelles.
- Grækenland står med det ene ben i euroområdet, og det andet ben på vej ud af euroområdet, siger han til DR Nyheder.
Han følger udviklingen i eurosamarbejdet tæt og er i disse dage i Frankfurt, hvor han er i kontakt med centrale aktører hos den Europæiske Centralbank (ECB).
- Jeg har snakket med folk i og omkring ECB. Og der har jeg ikke oplevet så dårlig en stemning før. Den er virkelig dårlig; der er en dyb mistillid til Grækenland. Både med hensyn til, hvad de vil og måske endnu mere skræmmende med hensyn til, hvad de kan rent teknisk kan, fortæller Jesper Berg.
Grækenland kan være ude om få uger
Kravet til Grækenland er, at landet skal konkretisere de intentioner, som blev udlagt på seneste EU-topmøde, hvor gældsfristen blev udskudt.
- Man skal konkretisere, hvordan generelle intentioner skal resultere i nogle tiltag, som gør, at der er tilstrækkelige penge. Man skal med andre ord finde ud, af hvordan man skal få styr på sine statsfinanser i stedet for bare at sige: at det vil man få, fortæller Jesper Berg.
Det kan gå to veje. Grækenland kan blive eller gå.
- Det kan fortsætte rigtigt lang tid på den her måde, hvor man bliver ved med at skændes og snakke om de her ting. På den anden side, så kan man lukke for i ilten til grækenland i løbet af relativt kort tid - nogle få uger, siger Jesper Berg.
Køligt forhold mellem Tyskland og Grækenland
- Det centrale scenarie er stadig, at Grækenland skal blive, fordi et exit ville være en politisk, socialt og økonomisk en katastrofe. Men irritationen er meget, meget, meget stor, siger Jesper Berg fra Frankfurt.
Samtidig med, at økonomien ligner en græsk ruin, er forholdet til Tyskland på det seneste kølnet gevaldigt. En græsk regeringsavis portrætterede tidligere i år den tyske finansminister, Wolfgang Schauble, som nazist.
Og tirsdag sagde den græske premierminister Alexis Tsipras i parlamentet, at regeringen ville forny kravet til Tyskland om erstatninger for ødelæggelser under Anden Verdenskrig. Tsipras kaldte efterkravet en "moral forpligtelse" at søge krigsreparationer og en returnering af et lån, som blev givet til nazisterne af den græske nationalbank.
I sidste uge sagde Jean-Claude Juncker, chefen for de 17 eurolande, til Spiegel:
- Hvis vi må konstatere, at alt går galt i Grækenland, så vil der ikke komme et nyt (hjælpe) program, og det ville så betyde, at der kommer en konkursbegæring i marts.