Jens skød sig selv i hovedet som 10-årig og overlevede

Jens Bromann har nægtet at lade sit handicap spænde ben for livet.

Én kugle fra farens tjenestepistol ændrede for altid livet for den 10-årige Jens Bromann.

En kold dag i januar sad han alene i farens arbejdsværelse på anden sal i familien Bromanns villa i Charlottenlund. Moren var i køkkenet, en af storebrødrene øvede sig på klaveret, og faren passede sit job som chef i Politiets Efterretningstjeneste.

Jens sad med pistolen, selvom han vidste, at han ikke måtte lege med den. Han vidste også, at han skulle håndtere pistolen med forsigtighed. Derfor tømte han magasinet for kugler, så den ikke kunne lave skade.

Lørdagen inden havde han set en Perry Mason-film, hvor en mand satte en pistol for tindingen og skød. Det samme gjorde 10-årige Jens.

Hvad han ikke vidste var, at der stadig sad en kugle i kammeret.

Kuglen fløj tværs igennem hovedet og klippede synsnerven over. Det betød, at han blev blind på begge øjne.

- Jeg ved ikke, om et liv som seende havde været bedre. Sket er sket med ulykken, og sådan er det, siger Jens Bromann 54 år efter, at han mistede synet.

Jens Bromanns ulykke er historien om en lille dreng, der ikke lod sig standse af tragedie, en ung mand, hvis flid opvejede hans hårde start på livet, og en mand der på trods af sit handicap insisterer på at sætte sin egen kurs i livet.

- Du kan altid præge dit eget liv. Hvis man vil holde fast i det, kan man nå langt, siger Jens Bromann.

Han har taget en juristuddannelse og gjort karriere i både Socialministeriet og et management firma, inden han i 1987 sammen med sin kone Kirsten etablerede firmaet Handi Life Sport, der blandt andet sælger bolde med lyd til hele verden. I dag laver firmaet også andet sportsudstyr til sport, fritid og genoptræning, og Jens Bromann har hele sit liv kæmpet for bedre forhold for blinde og handicappede.

Øverst i artiklen kan du se og høre Jens Bromann fortælle om skæbnedagen, livet som blind og arbejdet med at ændre opfattelsen af handicappede.