Når børnene skriger, og man lige er kommet hjem fra arbejde, så kan det være svært også at sammensætte en god, sund og billig aftensmad.
Sund og klimavenlig
Men et nyt initiativ fra små miljøpunktkontorer i Københavns Kommune skal lære de travle børnefamilier, at sund og klimavenlig mad ikke behøver være svær at lave.
- Det, at kunne nå at lave en ret på en halv time, er bare helt vildt for en børnefamilie, når det samtidig er lækkert og sundt, siger Ann-Margrethe Geertsen, som er en af cirka 25 deltagere på madkurset, der foregår på Husum Skole.
En vigtig halv time
Og netop den halve time er vigtig. For miljøpunkt Brønshøj - der arrangerer kurset - vil vise forældrene, at et aftensmåltid kan stå på bordet på den tid - uden at gå på kompromis med sundheden.
-Hvis vi kan præsentere opskrifter med mindre kød, flere grøntsager og som alligevel smager godt, så kan vi få grøntsagskonservative børn og deres forældre til at spise sundere, fortæller kursusleder Tue Pedersen.