Børnefamilier skal lære at lave sund mad

Sund og klimavenlig med på en halv time, og uden at børnene vrænger på næsen. Det er, hvad forældre kan lære at lave på et madkursus i Københavns Kommune.

Mad kan godt være både sundt, let at lave, klimavenlig og billig. Det skal forældre lære på et madkursus.

Når børnene skriger, og man lige er kommet hjem fra arbejde, så kan det være svært også at sammensætte en god, sund og billig aftensmad.

Sund og klimavenlig

Men et nyt initiativ fra små miljøpunktkontorer i Københavns Kommune skal lære de travle børnefamilier, at sund og klimavenlig mad ikke behøver være svær at lave.

- Det, at kunne nå at lave en ret på en halv time, er bare helt vildt for en børnefamilie, når det samtidig er lækkert og sundt, siger Ann-Margrethe Geertsen, som er en af cirka 25 deltagere på madkurset, der foregår på Husum Skole.

En vigtig halv time

Og netop den halve time er vigtig. For miljøpunkt Brønshøj - der arrangerer kurset - vil vise forældrene, at et aftensmåltid kan stå på bordet på den tid - uden at gå på kompromis med sundheden.

-Hvis vi kan præsentere opskrifter med mindre kød, flere grøntsager og som alligevel smager godt, så kan vi få grøntsagskonservative børn og deres forældre til at spise sundere, fortæller kursusleder Tue Pedersen.