Fastelavnsboller med abrikoskompot

Fine fastelavnsboller, med et friskt pust i form af abrikoskompot, som er en del af fyldet sammen med remonce og creme. Denne opskrift på fastelavnsboller giver luftige og lette fastelavnsboller fulde af smag pyntet med flot marcipanpynt på toppen.

Fine og feminine fastelavnsboller med sødt fyld af remonce, creme og abrikoskompot. (© DR)

Tidsmængde: 3 timer Mængde: 8 pers.

Ingredienser

DEJ

  • 310 g mel

  • 95 g smør

  • 30 g gær

  • 140 ml sødmælk

  • 1 stk. æg

  • 1 knivspids salt

  • 18 g sukker

CREME

  • 1 stang vanilje

  • 1 stk. æg

  • 15 g sukker

  • 2 spsk. maizena

  • 250 ml sødmælk

REMONCE

  • 70 g sukker

  • 70 g marcipan

  • 70 g smør

ABRIKOSKOMPOT

  • 100 g tørrede abikos

  • 1 stang vanilje

  • 1 stk. citron

  • 0,5 dl vand

  • 1 tsk. stødt ingefær

OVERTRÆKSMARCIPAN

  • 150 g marcipan

  • 65 g flormelis

  • 40 g glukose

ROYAL ICING

  • 100 g flormelis

  • 1 stk. past. æggehvide

DERUDOVER

  • 1 stk. æg (til pensling)

  • 50 g nougat i tern

Fremgangsmåde

Lav dej

Lun mælken lidt og opløs gæren. Pisk ægget med salt og sukker og bland det med mælken. Smelt smørret og kom det op i dejen og kom til sidst melet i. Ælt det godt sammen. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i en time.

Lav creme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, maizena, lidt af sødmælken og vanilje godt sammen. Varm resten af mælken til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden og opvarm, mens du pisker, til cremen bliver tyk. Lad cremen køle helt af.

Lav remonce

Rør sukker og marcipan sammen. Tilsæt så smør lidt efter lidt, til det er rørt helt ud i massen. Pas på du ikke rører for længe, da den så vil blive for flydende, når den bages.

Abrikoskompot

Hak abrikoserne fint og kog dem møre med de øvrige ingredienser. Du skal bruge både saft og skal fra citronen. Lad det køle af, inden det skal i bollerne.

Bollens samling:

Ælt dejen hurtigt igennem.

Rul hvert stykke ud til en ca. ½ cm tyk plade og skær i 12 stykker.

På hvert stykke lægges en spsk. creme, en spsk. remonce og en tsk. abrikoskompot og nogle nougatstykker.

Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og saml dem, så det ikke løber ud.

Først foldes de fire hjørner ind over hinanden, så de lapper over. Derefter samles de og klemmes sammen.

Vend bollerne, så samlingen vender ned og lad dem hæve til dobbelt størrelse på en smurt bageplade.

Pensl dem med æg og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er smukt gyldne.

Lad dem køle og lav pynten.

Pynt:

Ælt marcipanen med flormelis og glukose.

Rul ud og stik ud i de ønskede forme.

Kom flormelis i en skål og kom past. æggehvider i, som var det vand og lav en tyk glasur.

Lav blomster på marcipanen, som du ønsker.