Tidsmængde: 3 timer Mængde: 8 pers.
Ingredienser
DEJ
- •
310 g mel
- •
95 g smør
- •
30 g gær
- •
140 ml sødmælk
- •
1 stk. æg
- •
1 knivspids salt
- •
18 g sukker
CREME
- •
1 stang vanilje
- •
1 stk. æg
- •
15 g sukker
- •
2 spsk. maizena
- •
250 ml sødmælk
REMONCE
- •
70 g sukker
- •
70 g marcipan
- •
70 g smør
ABRIKOSKOMPOT
- •
100 g tørrede abikos
- •
1 stang vanilje
- •
1 stk. citron
- •
0,5 dl vand
- •
1 tsk. stødt ingefær
OVERTRÆKSMARCIPAN
- •
150 g marcipan
- •
65 g flormelis
- •
40 g glukose
ROYAL ICING
- •
100 g flormelis
- •
1 stk. past. æggehvide
DERUDOVER
- •
1 stk. æg (til pensling)
- •
50 g nougat i tern
Fremgangsmåde
Lav dej
Lun mælken lidt og opløs gæren. Pisk ægget med salt og sukker og bland det med mælken. Smelt smørret og kom det op i dejen og kom til sidst melet i. Ælt det godt sammen. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i en time.
Lav creme
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, maizena, lidt af sødmælken og vanilje godt sammen. Varm resten af mælken til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden og opvarm, mens du pisker, til cremen bliver tyk. Lad cremen køle helt af.
Lav remonce
Rør sukker og marcipan sammen. Tilsæt så smør lidt efter lidt, til det er rørt helt ud i massen. Pas på du ikke rører for længe, da den så vil blive for flydende, når den bages.
Abrikoskompot
Hak abrikoserne fint og kog dem møre med de øvrige ingredienser. Du skal bruge både saft og skal fra citronen. Lad det køle af, inden det skal i bollerne.
Bollens samling:
Ælt dejen hurtigt igennem.
Rul hvert stykke ud til en ca. ½ cm tyk plade og skær i 12 stykker.
På hvert stykke lægges en spsk. creme, en spsk. remonce og en tsk. abrikoskompot og nogle nougatstykker.
Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og saml dem, så det ikke løber ud.
Først foldes de fire hjørner ind over hinanden, så de lapper over. Derefter samles de og klemmes sammen.
Vend bollerne, så samlingen vender ned og lad dem hæve til dobbelt størrelse på en smurt bageplade.
Pensl dem med æg og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er smukt gyldne.
Lad dem køle og lav pynten.
Pynt:
Ælt marcipanen med flormelis og glukose.
Rul ud og stik ud i de ønskede forme.
Kom flormelis i en skål og kom past. æggehvider i, som var det vand og lav en tyk glasur.
Lav blomster på marcipanen, som du ønsker.