Tidsmængde: 1 time Mængde: 6 pers.
Ingredienser
- •
1 l kærnemælk
- •
4 stk. æg
- •
600 g hvedemel
- •
1 tsk. salt
- •
2 tsk. natron
- •
0,5 stk. polynesisk vanilje
- •
75 g sukker
- •
1 tsk. citronskal (usprøjtet)
- •
0,5 tsk. kardemomme (kan udelades)
- •
4 stk. æbler
- •
4 spsk. smør (til bagning)
Fremgangsmåde
Pisk først kærnemælk og æggeblommer sammen. Pisk herefter æggehviderne luftige og vend dem i.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem ud i lidt af sukkeret.
Bland herefter hvedemel, vaniljesukker, sukker, salt og natron, og pisk blandingen sammen med mælkeblandingen. Tilsæt til sidst citronskallen, og lad dejen hvile 20-30 minutter.
Herefter bages æbleskiverne i smør på en hed æbleskivepande. Læg et stykke æble i hver æbleskive under bagningen. Vend æbleskiverne hele tiden, så de får en jævn overflade og bliver kuglerunde. Server æbleskiverne med en skål hjemmelavet hindbærmarmelade efter egen fantasi og en skål flormelis.