Den stigende interesse for badminton, og det, at der er kommet større beløb på spil i sporten, har medført en voksende interesse fra matchfixere. Og det et problem, som er svært at komme til livs:
"Det er jo spiludbydere, som er illegale, det vil sige at de er svære at få fat i, så kun med politiets hjælp kan man gå ind og lave en særlig indsats," siger Poul Erik Høyer, IOC medlem og formand for det internationale badmintonforbund BWF.
Dansk topspiller tilbudt matchfixing
Den danske topbadmintonspiller Hans Kristian Vittinghus fik matchfixing tæt ind på livet, da han i efteråret blev kontaktet af en matchfixer i forbindelse med hans deltagelse i Japan Open.
I dag udtaler han til DR Sporten, at han mener, matchfixing fortsat er et problem i international badminton og efterlyser, at BWF tilbyder bedre uddannelse af spillerne til at håndtere problemet. Noget, som Poul Erik Høyer har fuld forståelse for:
"Jeg er fuldstændig enig med ham (Hans Kristian Vittinghus, red.). Idet man informerer og underviser, det tror jeg faktisk er et meget godt ord at bruge indenfor det her område, så er der i hvert fald en sikkerhed for, at man er informeret om, hvad er det for en risiko, man tager, hvis man siger ja til matchfixe eventuelle kampe," siger Høyer.
Skal informere mere end hidtil
"Det her er jo spillesyndikater, som også har tråde ud til at andre miljøer. Derfor tror jeg faktisk, at det er fuldstændig på linje med andre spilleres ønske om flere informationer, det er i hvert fald også på linje med BWF, hvor vi gerne vil undervise og informere spillerne mere omfangsrigt end hidtil," siger Høyer.
BWF-formanden håber, at alle spillere, der bliver kontaktet af matchfixere vil følge Hans Kristian Vittinghus' eksempel og kontakte BWF, for at fange bagmændene.
Derudover har BWF og en række andre forbund også indgået samarbejde med IOC om at monitorere samtlige situationer, hvor der kan være risiko for aftalt spil, for at styrke indsatsen mod problemet.