For første gang kan Gudmundur Gudmundsson prøve at nynne med på "Der er et yndigt land", når han torsdag aften får sin debut som dansk landstræner.
Det gælder åbningen på EM-kvalifikationen mod Litauen, der kommer på besøg i Brøndby. En modstander der ikke bør give anledning til islandske vulkanudbrud på sidelinjen.
Danmark skal forsøge at spille sig til en plads ved EM-slutrunden i Polen i januar 2016 i en gruppe, der foruden litauerne tæller Bosnien-Hercegovina og Hviderusland. De to bedste nationer kvalificerer sig, mens den bedste treer i de syv grupper også klemmer sig videre.
Kun én dansk kikser
Selvom Wilbeks afløser gentagne gange har udtalt op til åbningskampen, at han aldrig undervurderer nogen modstander, så kan Gudmundsson ikke løbe fra en massiv dansk favoritværdighed i gruppen.
Alt andet end dansk kvalifikation vil nærmest være historisk, eftersom Danmark blot har misset én af de hidtil 11 EM-slutrunder. Det var tilbage i 1998, hvor holdet ikke kvalificerede sig til mesterskabet i Italien.
Faktisk er det kun tredje gang siden 2002, at Danmark overhovedet har behov for at kvalificere sig til EM. For Det Europæiske Håndboldforbund har ændret reglerne, så det ikke længere er de tre bedste men udelukkende Europamestrene og værterne, der på forhånd er sikret plads ved den efterfølgende EM-slutrunde.
Første test af nyt forsvar
Formentlig kommer kvalifikationskampene ganske kærkomment for Gudmundur Gudmundsson, der kan skærpe sit mandskab frem mod det forestående VM i Qatar i januar. Især to områder af spillet er jeg spændt på at se den nye landstræners bud på.
Et mere offensivt og aggressivt forsvar har været på taktiktavlen, siden islændingen første gang fik fingrene i den danske håndbold-bolledej i juni. De danske backs skal støde længere frem, men det er ikke så ligetil, fordi de færreste af landsholdets forsvarsprofiler er vant til den form for forsvarsspil fra klubholdene.
Dernæst skal Gudmundur Gudmundsson finde en løsning på playmakerpladsen, efter Thomas Mogensen lagde landsholdstrøjen på hylden efter EM, mens Rasmus Lauge fortsat er ude med en korsbåndsskade.
Mads Mensah Larsen og Morten Olsen var islændingens egne bud, da han på tirsdagens pressemøde blev spurgt, hvem der får dirigentstokken. Men Mensah spiller aldrig playmaker i Rhein-Neckar Löwen, mens Morten Olsen foreløbig har sin slutrundedebut til gode. Så hans indtog med en mere direkte og målsøgende spillestil vil også kræve tilvænning.
8-0-statistik mod Litauen
Danmark åbner altså hjemme mod Litauen. En modstander Danmark har mødt otte gange og besejret hver gang. Seneste møde ligger dog helt tilbage i 1999. For det er ikke meget, litauerne har været med på den internationale scene. Holdet har ikke kvalificeret sig til en slutrunde siden 1998.
Holdets altoverskyggende profil er den dygtige playmaker Andrius Malasinskas, som Aalborg havde store problemer med i sidste sæsons Champions League, hvor man mødte La Rioja. Ellers er der ikke nogen profiler, der kan måle sig med de danske.
Den største prøve i EM-kvalifikationen venter i virkeligheden på søndag, hvor turen går til Bosnien-Hercegovina. Holdet beviste i juni, at de kan gøre livet svært for de helt store, da de slog Island over to playoff-kampe og sikrede sig en billet til VM - landets første store mesterskab nogensinde.
Selvom Gudmundur Gudmundsson har ret i, at ingen hold må undervurderes, så gætter jeg på, at landstræneren allerede selv har reserveret datoerne i sin kalender fra den 17. til 31. januar 2016 til en tur til EM i Polen.