Et af Jan Pytlicks store problemer som træner for kvindelandsholdet var manglende succes med at gennemføre et generationsskifte, efter at han vendte tilbage til landstrænerposten i 2007.
Det mener DRs håndboldeskpert Søren Herskind, der ser det som en af årsagerne til, at Jan Pytlick og Dansk Håndbold Forbund (DHF) i dag er blevet enige om at slutte samarbejdet.
- Pytlick har jo nærmest været der i en menneskealder, og et eller andet sted synes jeg, at tingene har stået stille.
Kikset generationsskifte
- Han har ikke lykkedes med at få tingene til at fungere optimalt efter det store generationsskifte, der blev gennemført for fire - fem år siden.
- Der fik han aldrig rigtig fat, som han fik med sine tidligere landshold, og derfor er det måske også på tide at prøve noget andet, siger Søren Herskind til DR Sporten.
Jan Pytlick tiltrådte første gang som landstræner i 1998. I 2005 sagde han farvel og tak blot for at sætte sig på posten igen i 2007 efter halvandet års fravær.
Manglende resultater
Hans største triumfer med landsholdet ligger alle i hans første periode, hvor han vandt to OL-guldmedaljer og EM-guld i 2002.
Efter 2007 har det bedste resultat til gengæld været en tredjeplads ved VM i Serbien i 2013, men end ikke de medaljer kom i hus uden malurt i bægeret.
- Når man kigger tilbage på den slutrunde, hvor holdet fik et fornuftigt resultat - det kan man ikke sætte spørgsmålstegn ved - var der stadig nogle store spørgsmåltegn ved det spillemæssige.
- Og når man så kigger et år frem på EM-slutrunden i år (Danmark sluttede som nummer otte), så var det svært at se et hold, der havde rykket sig, mener Søren Herskind.