Cykelunion vil bruge dopingrapport i kamp mod doping

Danmarks Cykle Union håber, at dopingrapportens forslag kan give forbedringer. Måske skal man godkende ledere.

Danmarks Cykle Union håber, at dopingrapportens forslag kan give forbedringer. (Foto: © Bryn Lennon, Getty Images)

Danmarks Cykle Union har gennem en lang årrække taget et markant standpunkt imod doping.

Derfor har man i cykelunionen formentlig også ventet i spænding på rapportens konklusioner og forslag til forbedringer indtil Danmarks Idrætsforbund og Antidoping Danmark offentliggjorde rapporten tirsdag.

Gode anbefalinger

- Der er flere gode anbefalinger i rapporten. Danmarks Cykle Union vil arbejde for en ren cykelsport, så vi vil naturligvis bruge anbefalingerne som en inspiration til det videre antidopingarbejde, siger DCU-formand Niels Sørensen i en pressemeddelelse.

Nu glæder DCU-formanden sig over flere af de forslag, rapporten lancerede. Først og fremmest håber han, at forslaget om et licenssystem, som skal have til formål at godkende ledere til at arbejde med cykelryttere, så man sikrer, at de er egnede til opgaven.

Det siger han i en pressemeddelelse fra DCU.

- Vi skal ud og se på, hvordan vi kan certificere trænere og ledere. Vurdere om de er egnede til at træne, vejlede og omgås fremtidens cykelryttere. Rapporten påpeger, at rytterne gør det, som lederne siger, konstaterer Niels Sørensen.

Han mener, at forslaget bør overvejes både i Danmark og internationalt.

Dyr pris at betale

Niels Sørensen håber også, at tidligere dopingsyndere vil afsløre endnu mere om deres tanker i forhold til doping og snyd. Det skal fortælle eventuelt fremtidige dopingsyndere, at der er en dyr pris at betale.

- Frygten for at blive opdaget, frygten for myndighederne, frygten for konsekvenserne for helbredet og den slags. Det er vigtigt, at det bliver kommunikeret ud til de fremtidige cykelryttere, at der er andre konsekvenser ved et dopingmisbrug end blot en potentiel straf, siger han videre.

DCU vil udpege en række indsatsområder. Her hedder de strategiske fokusområder. De bliver offentliggjort i løbet af sommeren.

/ritzau/