Man behøver ikke bruge milliarder af kroner på dyre rumrejser for at finde nyt liv. Det har Nasa netop bevist.
Ifølge The Telegraph har den amerikanske rumfartsorganisation nemlig fundet en helt ny bakterieart i to af de rum, hvor de bygger deres rumfartøjer.
Det bemærkelsesværdige ved denne opdagelse er, at Nasa strækker sig meget langt for at sikre sig, at disse rum fuldstændig sterile.
Alle flader bliver behandlet med kemikalier og efterfølgende strålet med ultraviolet lys og varmebehandlet for at sikre, at alle bakterier er døde.
Fandt alligevel bakterier
Nasa tjekker dog stadig jævnligt om der er bakterier til stede i de sterile rum for at sikre sig, at man ikke forveksler en bakterie fra jorden med liv i rummet, når et fartøj vender tilbage.
Og det var under disse undersøgelser, at Nasas forskere fandt frem til en hidtil ukendt - og særdeles genstridig - bakterie, som har været i stand til at overleve i det tomme rum.
- Denne bakterie har overlevet næsten uden næringsstoffer, sige Parag Vaishampayan, mikrobiolog ved Nasas Jet Propulsion Laboratory i Californien.
Kan måske overleve i rummet
Forskerne har en formodning om, at bakterien stammer fra jorden ude foran de to værksteder, der ligger i Californien og Sydamerika.
Normalt findes den slags hårdføre bakterier kun i golde områder, og derfor vil forskerne nu undersøge den nærmere for at finde ud af, hvordan den kunne overleve.
- Vi vil gerne forstå bakterien bedre for den evne, der holdt den i live i vores rene rum, kan måske også holde dem i live i rummet.
En ny slægt
Den nye bakterie er formet som et bær og er så unik, at det ikke bare er en ny art, men en helt ny slægt.
Bakterien har fået det mundrette navn Tersicoccus Phoenicis. Tersicoccus er en sammentrækning af det latinske ord for ren og det græske ord for bær.
Phoenicis referer til Phoenix Mars Lander, som var det fartøj, der blevet bygget i rummet, hvor bakterien dukkede op første gang.