Hollande: EU-flygtningekvoter giver ikke mening

Den franske præsident mener, at man skal gribe ind over for årsagerne til migration frem for at indføre kvoter i EU.

Ved en sikkerhedskonference i slovakiets hovedstad, Bratislava, slog François Hollande ud med armene og bedyrere, at han ikke tror på EU-kommissionens udspil om at indføre EU-kvoter for at få en mere ligelig fordeling af flygtningene medlemslandene imellem. (Foto: © KENZO TRIBOUILLARD, Scanpix)

De enkelte EU-lande bør hver især forpligte sig til at bidrage til at klare krisen med migration til Europa fra Afrika og Mellemøsten, i stedet for at EU skal indføre nationale kvoter.

Det mener Frankrigs præsident, François Hollande.

- Vi er nødt til at gribe ind over for årsagerne til migrationen, siger Hollande, der i dag talte med de politiske ledere fra Slovakiet, Tjekkiet, Ungarn og Polen ved en sikkerhedskonference i Bratislava.

Hollande: Kvoter er ikke vejen frem

- Jeg tror ikke, at kvoter giver mening i forbindelse med migration. Jeg tror ikke på, at det er den rette metode, siger den franske præsident med henvisning til udspil fra EU-Kommissionen.

De centraleuropæiske lande afviser også i fællesskab, at der kan blive tale om kvoter.

- Vi mener, at forslagene fra EU-Kommissionen strider imod beslutninger truffet af Det Europæiske Råd, siger regeringstalsmænd fra Slovakiet, Tjekkiet, Ungarn og Polen.

Camerons opsang til muslimer

Den britiske premierminister, David Cameron, opfordrer i en tale, som han holdt på konferencen i Bratislava, muslimske samfund og muslimske familier til at gøre mere for at bekæmpe ekstremisme.

Cameron advarer om, at nogle muslimer risikerer at give næring til ekstremisme ved at forholde sig tavse, når de hører ekstreme synspunkter.

Den britiske premierminister fremhæver to sager fra denne uge - en 17-årig fra England, som sprængte sig selv i luften i Irak, og tre søstre, som forlod deres mænd og menes at opholde sig i Syrien med deres ni børn.

- Der er folk, der for eksempel tror, at demokrati er forkert, at kvinder er mindreværdige, at religiøse doktriner klart overgår folkestyret, og som deler islamistiske ekstremisters holdninger, hedder det i Camerons tale.

Han understreger, at det vil være lettere for en pige eller en dreng at gå fra at være teenager i Storbritannien til at være kriger i Islamisk Stat, hvis sådanne overbevisninger møder tavst samtykke på internettet eller endda i dele af lokalsamfundet.

/ritzau/Reuters