USA's militær sender flere miltbrandprøver ved en fejl

Fire civile amerikanere er blevet bedt om at tage forebyggende skridt for at forhindre miltbrandsmitte.

Mindst to laboratorieprøver med aktiv miltbrand er formentlig blevet sendt fra USA's militær til et privat foretagende og en base i udlandet ved et uheld.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den ene prøve med aktiv miltbrand blev ved en fejl sendt til et privat foretagende i delstaten Maryland, oplyser en unavngiven kilde fra det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, til AFP.

Yderligere en prøve, der formodes at indeholde aktiv miltbrand, er ifølge Reuters sendt til en amerikansk militærbase i Sydkorea.

Pentagon: Der er ingen fare

Pentagons talsmand, oberst Steve Warren, siger dog til nyhedsbureauet, at der ikke er tegn på, at medarbejdere har været i kontakt med den livsfarlige bakterie.

- Prøven blev destrueret i henhold til de gældende protokoller, siger Warren, der oplyser, at modtageren var Osan-luftbasen i Sydkorea.

I Maryland er der heller ingen meldinger om, at laboratoriemedarbejdere skulle have været udsat for de farlige bakterier.

Fejlen skulle heller ikke udgøre nogen fare for offentligheden, skriver AFP.

Amerikanere behandles "forebyggende"

Det er et af forsvarets laboratorier i delstaten Utah, som "uforvarende" har overført prøverne bestående af aktive miltbrandbakterier.

Ifølge Reuters er fire civile amerikanere blevet bedt om at tage såkaldt forebyggende skridt for at forhindre miltbrandsmitte på grund af den farlige post. Nyhedsbureauet citerer en unavngiven amerikansk embedsmand for oplysningen.

Myndigheder har angiveligt bedt de fire personer om at tage medicin ud fra et forsigtighedsprincip.

Anvendt i våbenprogrammer

En række andre prøver, som er sendt til laboratorier i ni andre delstater, bliver nu undersøgt af myndighederne for at sikre sig, at de ikke indeholder den aktive miltbrand.

Det var meningen, at prøverne skulle være inaktive.

Miltbrand er en yderst dødelig sygdom, som spredes via bakteriesporer. Det har været anvendt som led i biovåbenprogrammer i USA og andre steder.

/ritzau/