The winner takes it all. Sådan er det i det britiske valgsystem, og sådan er det også, når det gælder opmærksomheden. Det er også tilfældet efter det britiske valg, hvor David Cameron og hans parti, de konservative, står som valgets helt store vinder.
Men når der er en vinder, så er der i sagens natur også en taber. I dette tilfælde er der faktisk en hel del. Her følger 10 af de mest iøjnefaldende nederlag i det britiske valg opdelt efter partier.
Douglas Alexander, Labour
Han gik aktivt ind i politik i 1980'erne, og erfaringsmæssigt slog han sin konkurrent i Palsley & Renfrewshire South med længder. Flere længder endda.
Det gjorde han bare ikke på antallet af stemmer. Mhairi Black, der kun er tyve år gammel og er medlem af Scottish National Party, vandt nemlig kredsen fra den rutinerede Labour-mand, der ellers havde udsigt til en post som udenrigsminister i en eventuel ny Labour-regering.
Det gør hende til det yngste medlem af parlamentet siden 1667. Ja, 1667. Den er god nok, det var ikke nogen slåfejl.
Ed Miliband, Labour
De mest iøjnefaldende tabere er de partiledere, der efter valgnederlaget har kastet håndklædet i ringen. En af dem er Ed Miliband, der som partiformand har påtaget sig ansvaret for Labours næsten katastrofale valgresultat. Hele 26 sæder må partiet sige farvel til, og derfor kæmper Miliband videre i kulissen.
- Jeg stopper aldrig med at kæmpe for det Storbritannien, jeg tror på. Tak for støtten, skriver han på Twitter.
https://twitter.com/Ed_Miliband/status/596663306007482368
Ed Miliband vandt dog sin valgkreds, Doncaster North, og fortsætter i parlamentet.
Ed Balls, Labour
Edward Balls, som han officielt hedder, var ifølge Telegraph den højest rangerede politikere, der tabte sit sæde i parlamentet.
Balls kunne ifølge avisen meget vel være blevet finansminister, hvis han havde beholdt sin valgkreds.
Jim Murphy, Labour
En anden rutineret politiker, der siger farvel til parlamentet, er Jim Murphy fra Scottish Labour. I et helt ungdomsliv, 18 år, har han været en del af parlamentet.
Men det er slut, efter at han tabte til SNP-politikeren Kirsten Oswald.
Margaret Curran, Labour
Nogenlunde samme skæbne led den tidligere junior minister Margaret Curran. Hun blev også slået af en politiker fra Scottish National Party, der samlet set gik frem med hele 50 sæder og nu har 56 pladser i parlamentet.
Nigel Farage, UKIP
En anden af valgets store tabere er Nigel Farage, der efter at have tabt sin valgkreds stopper som partiformand i UKIP. I hvert fald indtil videre. Farage vil bruge sommeren på at overveje, hvorvidt han genopstiller til formandsvalget i september.
- Jeg har skrevet til UKIP's National Eksekutiv Komité og tilbudt at trække mig tilbage. Nu ser jeg frem til en velfortjent ferie, skriver han på Twitter.
https://twitter.com/Nigel_Farage/status/596636704494223360
Trods 12,6 procent af det samlede stemmeantal - 3,8 millioner stemmer ud af 46,4 millioner stemmer - så har UKIP nemlig kun fået ét sæde i parlamentet.
Det skyldes det britiske valgsystem: Flertalsvalg i enkeltmandskredse, hvor kun vinderen i hver kreds bliver tildelt et sæde i parlament. De stemmer, der er gået til de andre opstillede i kredsen, går derfor helt og aldeles tabt.
Nick Clegg, Liberal Democrat
Ligesom Miliband og Farage, så har også Nick Clegg fra Liberal Democrats trukket sig som partiformand. Partiet har fået den største tilbagegang af alle opstillede partier og mister 49 sæder.
Ud over at have tabt en hel del enkeltkredse, så har partiet samlet set også fået 15,2 procent færre stemmer end i 2010.
Nick Clegg kan dog glæde sig en smule over, at han vandt sin valgkreds og fortsætter i parlamentet.
Vince Cable, Liberal Democrat
71-årige Cable har siddet i parlamentet siden 1997, men efter torsdagens valg skal han finde noget andet at give sig til.
Den rutinerede politiker fik cirka 2000 færre stemmer end Konservatives Tania Mathias.
- Det har været en fantastisk oplevelse og en stor ære at være medlem af parlamentet. Desværre har det været en forfærdelig nat for partiet, men vi skal nok komme tilbage både nationalt og lokalt, sagde Cable om nederlaget ifølge Mirror.
Simon Hughes, Liberal Democrat
Cables partifælde Simon Hughes siger også farvel til parlamentet efter at have haft sin faste gang i toppen af britisk politik i 32 år. Blandt andet som justitsminister.
Efter at have repræsenteret valgkredsen Bermondsey and Old Southwark i det britiske underhus i mere end tre årtier, blev han torsdag slået af Labours Neil Coyle.
Esther McVey, Konservative
Rundturen blandt valgets tabere slutter hos Konservative, der ellers gik markant frem med 24 sæder og vandt absolut flertal. Alligevel er alt ikke fryd og gammen i partiet, der må sige farvel til Esther MvCey, der har været beskæftigelsesminister.
McVey tabte sin valgkres med spinkle 417 stemmer til Labours Margaret Greenwood.