Flygtningehjælp frygter flere druknede i Middelhavet

Overvågningen af flygtningebåde på Middelhavet er blevet svagere, og det kan betyde flere drukneulykker

Den italienske kystvagt har i går samlet 500 flygtninge fra et skib op i Middelhavet. (© Scanpix)

Flere tusinde migranter forsøger stadig at krydse Middelhavet for at komme fra Nordafrika, især Libyen, til Italien. Senest reddede den italienske kystvagt flere end 1.500 bådflygtninge i land.

Andreas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, frygter, at en svagere overvågning af Middelhavet vil betyde flere drukneulykker.

Efter kæntringsulykken ud for øen Lampedusa i oktober 2013, hvor flere end 360 druknede, oprettede Italien deres såkaldte 'Mare Nostrum'-program med øget overvågning, men ved årsskiftet overtog EU's grænsekontrol Frontex hovedpatruljeringen af Middelhavet.

- Der skal fokus på at redde folk

Det vil ifølge Andreas Kamm betyde, at overvågningen af Middelhavet ikke vil være så god.

- Det bedste ville være, hvis verden blev bedre til at bilægge konflikter og afskaffe fattigdom, for det producerer trafikken over Middelhavet, siger han.

- Og så vil det være en stor hjælp, hvis der kom fokus på at redde folk, og derefter på opgaven med at fordele og integrere dem, der har behov for beskyttelse i Europa, siger Andreas Kamm.

Han siger, at det ikke ser ud til, at der er en vilje til at stå sammen i Europa om at styrke indsatsen i Middelhavet og styrke fordelingen af flygtningene.

/DR Nyheder/