Efter 12 års dødvande er muligheden for at få en aftale om det iranske atomprogram inden for rækkevidde. Parterne har givet sig selv en frist til tirsdag d. 31.marts.
Og forhandlingerne handler først og fremmest om: Hvordan kan Iran få lov til at beholde et atom-program, som Iran selv siger er fredeligt, men som omverdenen frygter kan udvikles til et militært atom-program? Altså et program, hvor Iran kan producere en atom-bombe.
Delegationerne sidder på det gamle og fornemme Hotel Beau Rivage i Lausanne - og forhandlingerne er intense, professionelle og fokuserede.
Efter næsten halvandet års forhandlinger, er der tre knaster, der stadig kan få en aftale til at bryde sammen.
De tre knaster
Den første er spørgsmålet om Irans krav om avanceret Research & Development, eller forskning i udvikling af atom-energi.
Den anden knast er spørgsmålet om, hvor længe en aftale skal vare. Vestmagterne kræver mindst 10 år.
Den tredje knast er spørgsmålet om Irans såkaldte "break-out-kapacitet". Det er spørgsmålet om, hvor lang tid det vil tage Iran at producere en atom-bombe. I dag mener man, at Iran skal bruge mellem to og tre måneder for at producere en atom-bombe. Vesten kræver en periode på 12 måneder.
Problemer om overvågning og inspektion af de iranske atom-installationer og ophævelsen af de sanktioner, der har ødelagt den iranske økonomi og isoleret Iran internationalt, betragtes nu som tekniske problemer, der kan overvindes.
Men det betyder ikke, at der ikke kan nye problemer op - for eksempel om de iranske atom-installationer i Parchin.
Delte meninger om fremskridt
Her i Lausanne strammer forhandlingerne til. Den sidste af udenrigsministrene, Rusland Sergej Lavrov kommer sidst på søndagen. USA's udenrigsminister John Kerry har aflyst en planlagt hjemrejse søndag for at blive ved forhandlingerne.
Dette vurderer nogle som et tegn på, at forhandlingerne nærmer sig knald eller fald. Den iranske udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif var moderat optimistisk efter møde med de franske og tyske udenrigsministre.
- En aftale er indenfor rækkevidde, sagde han.
Den franske udenrigsminister, Laurant Fabius var mere forbeholden.
- Vi har løst nogle punkter, men der mangler stadig andre" sagde han efter mødet.