For anden dag i træk gennemfører en koalition ledet af Saudi-Arabien luftangreb i Yemen.
Angrebene er rettet mod Houthi-bevægelsen, som i løbet af i år gradvist har taget kontrol med store dele af det vestlige Yemen.
Houthierne har fortrængt Yemens præsident, Abdrabbuh Mansour Hadi, som er anerkendt af det internationale samfund, fra magten. Han befinder sig nu i Saudi-Arabien.
Ud over hovedkonflikten mellem houthierne og præsident Hadi udgør terrorbevægelsen al-Qaeda en væsentlig spiller i Yemen, ligesom al-Qaedas rivaler fra Islamisk Stat har meldt deres ankomst.
Herunder følger en kort gennemgang af aktørerne: Hvem er de, og hvem støtter dem?
Præsident Hadi
Hvem er han?
Abdrabbuh Mansour Hadi var vicepræsident, da Yemens leder gennem tre årtier, Ali Abdullah Saleh, blev væltet i 2011 af en folkelig opstand i forbindelse med Det Arabiske Forår.
Hadi overtog præsidentposten - først midlertidig, siden blev han valgt - uden modkandidat - af folket i 2012.
Hadi har stået i spidsen for en national fredsproces, der skulle forene Yemens kludetæppe af stammer og forskellige fraktioner. Det var utilfredshed med netop forløbet af fredsprocessen, som fik houthierne til at rykke frem mod hovedstaden Sanaa og tvang Hadi på flugt.
Præsidenten menes stadig at have støtte fra i hvert fald dele af Yemens militær, samt flere magtfulde stammer i landet.
Hvem støtter ham?
Præsident Hadi står umiddelbart stærkt, når det gælder international opbakning. USA har pumpet hundreder millioner af dollar i Yemen, mens Hadi har siddet ved magten - primært for at bremse al-Qaeda på Den arabiske Halvø (AQAP). Og den investering lader man ikke lige løbe ud i ørkensandet.
Amerikanerne har dog indtil videre kun hjulpet Yemens regering med logistik og efterretninger i den aktuelle konflikt. Til gengæld har Saudi-Arabien markeret sig stærkt som leder af den koalition på ti lande, som nu bekæmper houthierne.
Saudi-Arabiens sunni-muslimske kongefamilie nærer en kronisk bekymring for, at ustabiliteten og terroren i Yemen skal krybe over grænsen mod nord. Situationen bliver ikke bedre af, at den shia-muslimske houthi-bevægelse har sin højborg i det nordvestlige Yemen - på grænsen til Saudi-Arabien.
Houthi-bevægelsen
Hvem er de?
Houthi-bevægelsen er en oprørsgruppe, som tilhører en gren af shia-islam, der kaldes zaidisme. Zaidier udgør en tredjedel af den yemenitiske befolkning og herskede over det nordlige Yemen i næsten 1.000 år frem til 1962.
Fra 2004 og frem har houthierne stået bag en stribe oprør mod magthaverne i Yemen. Gruppen har taget navn efter en tidligere leder, som blev dræbt under et oprør.
Houthierne indgik en våbenhvile med præsident Saleh i 2010, men året efter deltog de aktivt i den opstand, som væltede præsidenten. I det efterfølgende kaos konsoliderede gruppen sin kontrol med det nordvestlige Yemen.
Hvem støtter dem?
De fleste analytikere tager for givet, at houthierne modtager støtter fra deres shia-trosfæller i Iran - selvom gruppen og styret i Teheran afviser.
Ud af de seneste års omfattende uroligheder i Mellemøsten er vokset en kamp mellem det shia-muslimske Iran og det sunni-muslimske Saudi-Arabien om at blive den toneangivende magt i regionen.
Parterne har støttet hver sin part i konflikter i Syrien og Libanon, og striden i Yemen er nærmest skræddersyet til en klassisk stedfortræderkrig mellem iranerne og saudierne.
Houthierne har på det seneste også fået støtte fra en temmelig uventet kant: Yemens afsatte præsident Ali Abdullah Saleh. Saleh brugte godt nok en betragtelig del af sin præsidenttid på at bekæmpe og bombe houthierne, men han har åbenbart skiftet standpunkt.
Terroristerne
Hvem er de?
Al-Qaeda på Den arabiske halvø (AQAP), der hører hjemme i Yemen, var i en årrække terrornetværkets mest aktive og mest frygtede gren.
I modsætning til andre af al-Qaedas afdelinger er AQAP i højere grad forblevet tro mod grundlæggeren Osama bin Ladens overordnede mål om at ramme mål i Vesten.
Efter nogle relativt stille år på den internationale scene manifesterede AQAP sig igen med terrorangrebet mod satirebladet Charlie Hebdo i Paris 7. januar. Gruppen har dog hele tiden været aktive internt i Yemen.
Den sunni-muslimske terrorgruppe har de seneste år ligget i kampe med både regeringssoldater og houthierne. Men generelt har AQAP haft gavn af Houthi-bevægelsens offensiv i Yemen. Det skyldes, at offensiven har trukket de sekteriske linjer i landet hårdt op og sendt andre sunnier ind i al-Qaedas fold.
Som andre steder i verden har AQAP på det seneste fået konkurrence fra den brutale terrorgruppe Islamisk Stat (IS), som tog skylden for et storstilet terrorangreb mod shia-muslimer i Sanaa tidligere på måneden.
Hvem støtter dem?
Finansieringen af AQAP og IS er i sagens natur endnu mindre offentlig, end når det gælder houthierne.
Men eksperter vurderer, at i hvert fald AQAP tjener deres penge på røverier og løsepenge efter bortførelser, samt - i mindre grad - udenlandske donationer.
Kilder: BBC, Wikipedia og mellemøstkorrespondent i DR Nyheder Michael S. Lund.