Med en dags forsinkelse har Grækenland sendt en afgørende liste over reformer til de øvrige lande i eurogruppen.
Reformpakken er en betingelse for, at EU's redningspakke til Grækenland gælder yderligere fire måneder.
De græske tiltag skal senere tirsdag diskuteres på et telefonmøde mellem eurolandenes finansministre. Og det er et godt tegn, at mødet foregår over telefonen, siger EU-korrespondent i DR Niels Kvale:
- Det kan kun tolkes som et tegn på, at det græske reformudkast kommer til at glide igennem.
Kun et udkast
Niels Kvale omtaler med vilje Grækenlands reformpakke som et udkast.
- Nu skal man så i gang med at udpensle forslagene konkret i en proces, der formentlig kommer til at løbe frem til april. Så det er ikke sådan, at nu er der fred til frem til den her forlængelse udløber i slutningen af juni måned, siger Niels Kvale.
Tværtimod kan den græske regeringsleder, Alexis Tsipras, se frem til masser af modstand på hjemmefronten - også internt i sit eget parti, Syriza.
- Den mest venstreorienterede del af Syriza er meget kritisk overfor den aftale, regeringen har lavet med EU, fortæller Niels Kvale.
Sminket aftale
I weekenden undskyldte en af partiets veteraner, europaparlamentarikeren Manolis Glezos, direkte, at han havde været en del af processen, oplyser nyhedsbureauet Reuters.
Manolis Glezos beskyldte Alexis Tsipras for at have svigtet sine valgløfter og for at have sminket aftalen med eurolandene ved at ændre ordvalget - ikke indholdet af de skrappe krav.
I fredagens aftale omtales organisationerne bag hjælpepakken til Grækenland - EU, Den europæiske centralbank og Den internationale valutafond - for eksempel ikke længere som 'trojkaen'.
Ordet vækker meget negative følelser i Grækenland, og nu står det i stedet som 'de tre institutioner'.
- At kalde trojkaen for 'institutioner', hjælpepakken for en 'aftale' og kreditorer for 'partnere' ændrer ikke den forudgående situation, skrev Manolis Glezos.
Håber på forståelse
Niels Kvale ser dog tegn på, at den græske vælgerbefolkning vil give Syriza en smule snor, når det gælder reformpakken.
- Den græske regering prøver at præsentere den, så det ser ud som om, at man leverer på valgløfterne. Man taler meget om at slå ned på skattesvindel, og at der bliver afsat penge til det, man kalder social retfærdighed. Men det er tydeligt, at man får svært ved at levere på en række af løfterne, siger Niels Kvale:
- Det, som den græske regering kan håbe på, er, at der i store dele af vælgerbefolkningen er en forståelse for, at det her drejer sig om at vinde tid og holde sig selv flydende til juni måned, hvor man kan få lavet en fremtidig aftale, der giver regeringen spillerum til at opfylde nogle flere af valgløfterne.