Islamisk Stats brutale afbrænding af en jordansk pilot vækker ikke overraskende vrede og frustrationer i hjemlandet, hvor tørsten efter hævn og blod er stor.
Selv om videoens ægthed ikke er bekræftet, svarede Jordan hurtigt igen med at henrette to fanger, som var tilknyttet Islamisk Stat. Men det er slet ikke nok, mener den nu afdøde pilots far.
- Jeg vil have, at staten skal hævne min søns blod med flere henrettelser af de personer, som følger den her kriminelle gruppe, der ingenting deler med islam, siger Safi al-Kasaesbeh, far til piloten, ifølge Reuters.
Jordans ledelse under pres
Både regeringen og kongen i Jordan er under pres, fordi landets militær er en del af den amerikansk-ledede koalition mod Islamisk Stat.
Derfor har regeringen også været hurtig med et modsvar til afbrændingen af den jordanske pilot, ligesom Kong Abdullah II - uden at blive konkret - lover hævn over Islamisk Stat. Han afbrød en tur til USA for at tage hjem til et møde om et modsvar.
- Vi er en del af den her krig for at beskytte vores tro, vores værdier og vores menneskelige principper, og vores krig imod dem vil være ubarmhjertig og vil ramme dem på deres egen jord, siger Kong Abdullah II ifølge jordansk stats-tv.
En talsmand fra regeringen sagde onsdag, at Jordan er klar til at øge kampen for at "stoppe ekstremisme og terrorisme og for at underminere, ødelægge og med tiden gøre end ende på" Islamisk Stat.
Hævntørst og vrede
Ifølge senior fellow Naser Khader fra det amerikanske Hudson Institute er det jordanske folk bredt set oprørt og kræver hævn over Islamisk Stat.
- Reaktionerne er i øjeblikket vrede, hævnfølelse, blodtørst, siger Naser Khader til DR Nyheder.
Men Jordan er også et land delt op i klaner, hvor det er svært at skabe en fælles front. Under overfladen lurer derfor også en slem utilfredshed med landets rolle i den internationale koalition mod IS.
Hidtil har vreden været rettet mod regeringen, men nu er den normalt urørlige kong Abdullah måske den næste i køen.
- Det, der senere hen bliver interessant at følge, er, om der kommer demonstrationer mod kongen. Det har vi ikke set tidligere. Når man har været ude og demonstrere, har det været mod regeringen. Kongen har været urørlig, siger Naser Khader.
Vrede i arabiske lande
Islamisk Stat selv henviser både til filosoffer inden for islam og bestemte passager i Koranen, når de forvarer afbrændingen af piloten. Øje for øje og tand for tand virker til at være den grundlæggende logik fra terrorbevægelsen - helt ligesom al-Qaeda har gjort det efter tidligere terrorangreb.
De forklaringer vinder dog ikke indpas rundt i Mellemøsten, siger DR's korrespondent i regionen, Puk Damsgård.
- Folk er som i resten af verden dybt chokerede over det her vanvid og barbari, som videoen og mordet på piloten er et udtryk for. Og over en bred kam i samtlige arabiske lande - i aviser og på sociale medier - bliver der taget afstand fra Islamisk Stat.
- Det, folk fremhæver, er, at Islamisk Stat bruger deres religion til at begå det her barbari, og det tager de stor afstand fra. Det har intet med islam at gøre, lyder det.
Selv i flere af de ultrakonservative, islamiske miljøer, hvor de støtter Islamisk Stats kamp, er holdningen ifølge Puk Damsgård, at afbrændingen er at gå for vidt.