Politi finder våben og IS-flag i gidseltagers skjulested

Fransk politi har fundet den lejlighed, hvor gidseltageren Amedy Coulibaly holdt til før terrorangreb og gidseldramaer.

Amedy Coulibaly og dennes partner. Hun er eftersøgt af politiet, som er ved at granske, om hun har nogen forbindelse til terror-angrebet i Paris. (Foto: © AFP PHOTO / FRENCH POLICE, Scanpix)

Våben, kontanter, sprængladninger, tåregas og terrorgruppen Islamisk Stats sorte flag var, hvad politiet blandt andet fandt i en lejlighed i udkanten af Paris natten til søndag.

Her skjulte gidseltageren Amedy Coulibaly sig.

Det rapporterer den franske radiostation RTL søndag.

Lejligheden ligger i området Gentily, som er en af Paris' sydlige forstæder, og Amedy Coulibaly havde ifølge politiet lejet den for en kort periode. RTL skriver, at politiet via placeringstjenester og vidneudsag fandt frem til boligen

Det var torsdag, at politiet begyndte at lede efter lejligheden, fordi Amedy Coulibaly havde efterladt sin flugtbil i Arcueil ikke langt derfra. Det skete, efter han ifølge politiet havde skudt og dræbt en kvindelig betjent i Montrouge.

Amedy Coulibaly flygtede angiveligt i et tog efterfølgende.

Leder efter partner

Ifølge RTL har politiet undersøgt lejligheden for at finde ud af, om Coulibalys partner, Hayat Boumeddiene, havde været i lejligheden. Hun er lige nu Frankrigs mest eftersøgte kvinde, og det er uvist, om hun overhovedet er i Frankrig.

Flere medier rapporterer nemlig, at hun muligvis er rejst til Tyrkiet eller Syrien allerede 2. januar.

I en videooptagelse, der er dukket op søndag, fortæller Amedy Coulibaly, at han er 'soldat fra kalifatet' med henvisning til Islamisk Stats selverklærede mål.

- I angriber kalifatet, I angriber ISIS (terrorgruppen Islamisk Stat, red.). Vi angriber jer. I kan ikke angribe og ikke få noget tilbage, siger han på fransk i videoen, der menes at være optaget før, han tog gidsler i et kosher-supermarked og dræbte fire gidsler fredag.

Sat i forbindelse med ny skudepisode

Søndag er Amedy Coulibaly også blevet sat i forbindelse med en anden skudepisode, som fandt sted onsdag i en park. En løber blev såret af skud med, hvad politiet mener er, samme våben, som han havde med ind i supermarkedet.

Teorien er derfor, at Amedy Coulibaly gik i parken for at øve sig med sine våben før gidseldramaet fredag, hvor han endte med at blive dræbt af anti-terrorstyrker.

VIDEO-FORTÆLLING To millioner franskmænd marcherede for frihed i Paris. Klik på play.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:54b2b6a96187a2186c409143

Var i samme jihadist-gruppe

Amedy Coulibaly kendte de to gerningsmænd fra terrorangrebet onsdag mod Charlie Hebdo i Paris, brødrene Said og Chérif Kourachi. Det er således kommet frem, at alle tre tilhørte den samme jihadist-gruppering i Paris' 19. arrondissement. Et område der bliver kaldt for 'en rugekasse for islamister'.

De to Kourachi-brødre blev også dræbt under aktionen i landsbyen Dammartin fredag efter at have forskanset sig i en lokal virksomhed med et gidsel, der overlevede.

3,7 millioner på gaden i Frankrig

Søndag har hele Paris stået sammen om at fordømme de grusomme terrorhandlinger. Op mod to millioner mennesker gik på gaden i en stor fredsmarch fra Place de la Republiue til Place de la Nation, hvor budskaber om frihed, lighed, fred og sammenhørighed i bogstaveligste forstand stod malet i ansigterne på folk.

En march som op mod 60 stats- og regeringschefer også deltog i.

I alt menes 3,7 millioner mennesker i byer over hele Frankrig at have gået på gaden i protest mod terror søndag.

- Paris er hele verdens hovedstad i dag, sagde Frankrigs præsident Hollande tidligere.

BILLEDER Statsledere marcherer for Charlie Hebdo i Paris.

  • Blandt statslederne, der deltager i marchen, går også NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Han går sammen med den græske statsminister Antonis Samaras, Spaniens premierminister Mariano Rajoy, David Cameron, der er premierminister i Storbritannien og vores egen statsminister Helle Thorning-Schmidt. (Foto: © Olivier Hoslet, Scanpix)
  • Folk samles på Place de la Republique, før marchen begynder. Op mod en million mennesker forventes at deltage. (Foto: © BERTRAND GUAY, Scanpix)
  • Deltagere i marchen har skilte med teksten 'Je suis Kurde, Je suis Charlie', som betyder 'Jeg er kurder, jeg er Charlie'. (Foto: © BERTRAND GUAY, Scanpix)
  • Statsminister Helle Thorning-Schmidt er taget til Elysee Palace for at deltage i mindehøjtideligheden. (Foto: © DOMINIQUE FAGET, Scanpix)
  • Den franske præsident Francois Hollande byder den israelske præsident Benjamin Netanyahu velkommen, før marchen begynder. (Foto: © DOMINIQUE FAGET, Scanpix)
  • Flere deltagere har også taget Charlie Hebdo-magasiner med for at markere ytringsfriheden i stilhed. (Foto: © RAYMOND ROIG, Scanpix)
  • Udover at deltage i marchen har Mette Frederiksen i dag også mødt en række europæiske justitsministre for at diskutere sikkerhed i Europa. (Foto: © MATTHIEU ALEXANDRE, Scanpix)
  • Med kuglepenne og fyrfadslys skriver march-deltagere 'Je suis Charlie' på pladsen inden den store march. (Foto: © LOIC VENANCE, Scanpix)
  • Præsident Ibrahim Boubacar Keita fra det afrikanske land Mali er også mødt op for at vise sin solidaritet. (Foto: © DOMINIQUE FAGET, Scanpix)
  • Stats- og regeringsledere er på vej til støttemarchen. Her ses blandt andet Angela Merkel, Charles Michel og David Cameron. (Foto: © DOMINIQUE FAGET, Scanpix)
  • Frankrigs hvide, blå og røde farver er malet på folket. (Foto: © JOEL SAGET, Scanpix)
  • Hollande tager imod den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas. (Foto: © DOMINIQUE FAGET, Scanpix)
  • I mindet om ofrene har deltagerne lagt beskeder, bamser og lys. Spørgsmålet Pourquoi? (hvorfor?) står vel egentlig stadig ubesvaret hen. (Foto: © BERTRAND GUAY, Scanpix)
  • Palæstinas præsident Mahmoud Abbas taler med den hollandske ministerpræsident Mark Rutte, før marchens start. (Foto: © Yoan Valat, Scanpix)
  • Den franske præsident er omringet af statsledere fra hele verden. Her ses blandt andet Tysklands forbundskansler Angela Merkel. (Foto: © Yves Herman, Scanpix)
  • Både blyanter og skilte med teksten "Jeg er Charlie" går igen blandt marchens deltager. (Foto: © Facundo Arrizabalaga, Scanpix)
  • Søndagens march er en reaktion på de tre dages terror i Frankrig, hvor i alt 17 personer blev dræbt. (Foto: © Charles Platiau, Scanpix)
1 / 17