Landingsfartøjet Philae nåede at sende samtlige data hjem til Det Europæiske Rumagentur, EBA, inden det natten til lørdag løb tør for strøm.
Det siger Matt Taylor, astrofysiker og tilknyttet projektet, til nyhedsbureauet AFP.
- Landingsfartøjet har gennemført den overordnede mission. Vi modtog alt data, og det er sket fuldstændig som planlagt. Det er fantastisk, intet mindre end fantastisk, siger han.
Agenturet kæmpede fredag med at få sendt så meget information som muligt fra landingsfartøjet Philae tilbage til Jorden, fordi den 100 kilo tunge robot onsdag landede et akavet sted på en klippe, der dermed gav landingsfartøjet uforudset skygge.
- De data, som er blevet indsamlet, af Philae og Rosetta (moderskibet, red.) er et stort kapitel i kometvidenskaben, fortsætter Matt Taylor.
Livstegn er ikke sikre
Det Europæiske Rumagentur vurderer, at der kan gå måneder, før Philae kan få tilstrækkelig kontakt til solen og dermed få ladet sine batterier op.
Forskerne hos EBA oplyser dog til AFP, at det langt fra er sikkert, at der nogensinde kommer gang i Philae igen.
Philae var på en mission på kometen 67P for at indsamle prøver af kometens overflade, der kan hjælpe med at forklare solsystemets oprindelse. Det er muligt, fordi kometen indeholder nedfrosset materiale fra solsystemets dannelse som en tidskapsel.
Første kometlanding
Rosetta, der startede sin rejse i 2004, har tilbagelagt 511 millioner kilometer og har kostet tæt på 1,4 milliarder euro - svarende til 8,36 milliarder kroner.
Det er første gang nogensinde, at det er lykkedes at lande på en komet, da Philae 12. november nåede sin destination.
http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:546389636187a20b28c27aeb
Det Europæiske Rumagentur oplyser, at resultaterne og en første rapport af prøveindsamlingerne vil blive præsenteret ved en konference i San Francisco i løbet af den kommende måneds tid.
/ritzau/AFP