Verdens største diplomati-apparat er i denne uge rullet ud i New York, hvor FN's hovedkvarter lægger hus til den årlige generalforsamling.
I politiske kredse bliver begivenheden kaldt for 'UNGA-party' (United Nations General Assembly), der er en af verdens største topmøder og i år bliver afholdt i den 69. udgave.
Næsten 150 stats- og regeringschefer og andre toppolitikere har meldt deres ankomst. Ligesom FN's Hollywood-ambassadører kaster lidt glitter ned over de mange møder om verdens største kriser og konflikter.
I år får FN-bygningen besøg af blandt andre skuespilleren Leonardo DiCaprio, skuespillerinden Emma Watson og tøjdesigneren og tidligere popsild Victoria Beckham.
Folketinget sender delegation
Danmark er repræsenteret ved statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), udenrigsminister Martin Lidegaard (R), udviklingsminister Mogens Jensen (S) og klima- energi og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R).
Fra Folketinget deltager en delegation på otte medlemmer blandt andre Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, socialdemokraternes Ole Hækkerup og Enhedslistens Rosa Lund.
Øverst på dagsordenen står aktuelle og verdensomspændende konflikter, der ikke kan løses af én nation alene.
Der er lagt et officielt program for de kommende dage, men det er normal praksis, at konkrete planer og løsningstiltag bliver drøftet ved de mindre og mere uofficielle møder.
Her får du et overblik over dette års største dagsordenpunkter
Klima
FN's Generalsekretær, Ban Ki-moon, afholder klimamøde tirsdag, hvor over 120 stats- og regeringschefer, ministre og lige så mange toperhvervsfolk forventes at deltage.
Her skal de komme med forslag til, blandt andet hvordan CO2-udledningen kan mindskes, og hvordan man kan nå til politisk enighed om en ambitiøs aftale til COP21-klimatopmødet i Paris i 2015.
Men hverken repræsentanter fra de store C02-lande Kina eller Rusland deltager i generalforsamlingen i New York, og Indiens premierminister, Narendra Modi, dukker først op senere på ugen efter tirsdagens klimamøde, og det gør det vanskeligt at lande konkrete planer for at redde klimaet, skriver BBC.
Danmarks udenrigsminister Martin Lidegaard er dog optimistisk på klimaets vegne inden FN-mødet. Ministeren regner med 'konkrete tilsagn' på klimaområdet, der vil gøre det nemmere at lave globale aftaler i 2015, hvor der er klimatopmøde i Paris.
- Især forventer jeg, at den store klimaaftale, der skal landes næste år, vil blive diskuteret og sporet lagt ud. Det er ikke sådan på klimaområdet, at der kommer et big bang, og så er alting pludselig løst. Det har vi lært bitterligt af egne erfaringer. Men vi kommer til at opleve, at der sker fremskridt i denne uge, det er jeg sikker på, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.
Ifølge BBC forventes det, at klimaforhandlingerne for alvor bliver seriøse ved en privat middag tirsdag med 20 nøje udvalgte deltagerlande, som generalsekretæren er vært for.
Kampen mod Islamisk Stat
Den brutale islamistiske terrorgruppe Islamisk Stat (IS) indledte i juni sin fremmarch i det nordlige og vestlige Irak efter at have deltaget i oprørskampen mod præsident Bashar al-Assads regime i Syrien.
Og siden har de ekstreme islamister erobret store landområder i begge lande, hvor de har udråbt et kalifat - en islamisk stat.
IS er blevet berygtet for sine grusomme metoder, hvor de slagter mænd, kvinder og børn. Slår religiøse minoriteter ihjel og jager uskyldige civile på flugt, hvis de ikke tvinger dem til at konvertere til islam, betale religiøs skat og leve under strenge sharia-regler.
Onsdag leder Barack Obama et større møde om, hvordan verdenssamfundet bekæmper IS. På dagsordenen er også den stigende bekymring for de mange vesterlændinge, der drager i hellig krig og kæmper for IS.
40 lande i bred koalition
USA er allerede gået forrest i kampen mod IS med luftangreb på bevægelsens positioner i Irak, og amerikanerne har sendt hundredvis af militære rådgivere til Irak, der skal træne og opruste den irakiske hær og de kurdiske tropper i landet.
USA har også planer om at ramme IS' mål i Syrien, men dette er vanskeligt, fordi det skal ske udenom Bashar al-Assad, der sideløbende med kampen mod IS fortsætter med at undertrykke og slå hårdt ned mod sin egen befolkning under den tre år lange borgerkrig.
I alt har 40 lande fra Vesten og Mellemøsten sagt ja til at deltage i en global koalition mod IS, men vestlige ledere har allerede erkendt, at IS har vokset sig så stor, at det kan tage år at gøre det af med rædselskrigerne.
BILLEDER Frygt for Islamisk Stat sender 100.000 syrere på flugt til Tyrkiet.
Ebola-epidemi i Vestafrika
Aldrig tidligere er så mange mennesker døde af virussen ebola under samme epidemi. Mere end 2.000 mennesker har mistet livet i de berørte lande Liberia, Sierra Leone, Guinea og Nigeria.
Landenes sundhedsvæsen er brudt sammen, og der er mangel på lægeudstyr, beskyttelsesdragter og medicin.
FN's verdenssundhedsorganisation, WHO, har udråbt epidemien til en verdensomspændende nødsituation, der er helt ude af kontrol.
Global sikkerhedstrussel
WHO's vicegeneraldirektør, Bruce Aylward, sagde for nogle dage siden, at tidligere forudsigelser om, at antallet af ebola-tilfælde kan nå 20.000 ikke længere synes som et højt tal.
Og Barack Obama har kaldt epidemien for en 'global sikkerhedstrussel'.
Senest har Sierra Leone haft udgangsforbud siden fredag i et forsøg på at komme smitten til livs, men situationen i Vestafrika er så alvorlig, at eksperter frygter, ebola bare vil fortsætte med at brede sig.
Iran og atomvåben
Parallelt med mødet i New York skal Iran, USA og fem andre nationer tale om kontrol med Irans atomprogram. Det sker ved et mindre møde, hvor USA's udenrigsminister, John Kerry, og hans iranske kollega Mohammad Javad Zarif står i spidsen.
USA har allerede lempet sanktioner mod Iran, fordi landet i januar i år indgik en aftale med Vesten om at nedjustere landets atomprogram. Men atomtruslen fra Iran eksisterer stadig, og Vesten har beskyldt iranerne for sideløbende med aftalen at arbejde videre med atomprogrammet.
FN sagde i april, at Iran overholder atomaftalen med Vesten.
Der er allerede spekulationer om, hvorvidt Irans præsident, Hassan Rouhani, og Barack Obama vil holde et uformelt møde under generalforsamlingen. Allerede sidste år opstod der rygter om et muligt møde mellem de to lande, der i årtier har været ærkefjener.
Mødet kom aldrig, men Barack Obama ringede til Rouhani, da den iranske præsident landede i lufthavnen i New York.
Humanitære kriser i Gaza og Mali
Udover de store dagsordener bliver der ugen igennem holdt møder om en lang række emner herunder og de humanitære kriser i Syrien, Somalia, Mali og Gaza. Og temaer som seksuel vold, naturbeskyttelse, befolkningsudvikling og kvinders sundhed og helbred vil også blive debatteret.
FN's generalforsamling slutter lørdag, hvor Central Park er rammen om en stor afslutningskoncert med Ban Ki-Moon som vært.
På programmet er kunstnere som Jay Z, The Roots og No Doubt.