Her er de fremtrædende politiske skikkelser, der kæmper på hver sin side af spørgsmålet om selvstændighed, som skotterne stemmer om i dag.
Ja-siden
Alex Salmond, der er Skotlands førsteminister og leder af nationalistpartiet SNP, er den mest prominente fortaler for at Skotland skal have selvstændighed fra Storbritannien.
- Vi er Skotlands uafhængigheds-generation. Vores tid er nu, har Salmond sagt.
En anden fortaler for selvstændighed er lederen af ja-kampagnen Yes Scotland, Blair Jenkins.
- Den bedste gave, som bedsteforældre kan give deres børnebørn, er deres eget land, har Jenkins argumenteret.
Nej-siden
Kampen for at holde Skotland i Storbritannien ledes af bevægelsen BetterTogether med den tidligere Labour-finansminister Alistair Darling i front.
Darling har sagt, at Skotland godt kan klare sig alene, men at landet ikke vil klare sig så godt, som hvis det er medlem af Storbritannien.
Hovedparten af skotterne stemmer på Labour, når de stemmer til parlamentet i London, og derfor er den konservative britiske premierminister, David Cameron, ikke en populær mand i Skotland.
Premierministeren har sagt, at et skotsk ja til selvstændighed vil føre til en "smertefuld sklismisse".
Lederen af oppositionen og Labour, Ed Miliband, står sammen med sin modstander og ønsker også, at skotterne stemmer nej.
Ifølge Miliband forsøger det skotske nationalistparti (SNP) at "fuppe" skotterne til at tro, at uafhængighed er eneste vej til social retfærdighed.
Den tidligere Labour premierminister Gordon Brown deltager også i kampen for at holde Storbritannien samlet.
- Det vi har bygget sammen gennem at opofre og dele, skal vi aldrig lade nogen snæver nationalisme splitte, sagde Brown onsdag.