Både Israel og palæstinenserne mener det, når de her tirsdag aften siger ja til at indgå en langvarig våbenhvile om Gaza.
Det siger cand. mag i Mellemøststudier David Jano, der har fulgt konflikten i Mellemøsten tæt i flere år.
I løbet af de seneste syv ugers bombardementer har begge parter ellers sagt ja til flere våbenhviler - for så at bryde dem få minutter efter, at de skulle være trådt i kraft.
- Men denne gang tror jeg, den er god nok, siger David Jano til DR Nyheder.
Har fået nok af bomber
Han mener, at begge parter simpelthen har fået nok af synet af udbombede skoler, huse og lig i gaderne.
- Både det internationale samfund, parterne selv, israelerne og palæstinenserne, er blevet trætte af det. Nu vil de gerne have ro på og se, hvad der kan ske fremadrettet.
Den vurdering støttes af Berlingskes mellemøstkorrespondent i Israel, Allan Sørensen.
- Israelernes skoleår begynder i næste uge, og der er gået rigtig lang tid, og mange våbenhviler er blevet brudt. De ønsker ro på. Men man skal også huske, at det er Hamas i Gaza, der har bedt om denne våbenhvile, siger han.
Alle kan kalde våbenhvile en sejr
Samtidig gør timingen, at både israelerne og palæstinenserne kan trække sig ud af konflikten nu og kalde det en sejr.
- Det lader til, at mange af de krav, som Hamas har taget med til Kairo, er blevet gennemført. Og israelerne får det, de gerne vil have: Fred, siger David Jano.
Endnu er det uklart præcis, hvad aftalen indeholder, men David Jano forventer, at palæstinenserne har fået åbnet den vigtige grænseovergang mellem Egypten og Gaza.
- På den anden side kan Israel hævde, at de har fået fjernet truslen fra de mange terrortunneller fra Gazastriben ind i Israel og har tvunget palæstinenserne tilbage til forhandlingsbordet, siger han.
Ifølge Allan Sørensen er der dog stadig flere store spørgsmål, som fredsaftalen ikke har afklaret endnu.
- Må palæstinenserne have en fiskehavn i Gaza? Og skal Israel have lov til at afvæbne Hamas? De spørgsmål er stadig ikke på plads, og der er stadig stor uenighed blandt parterne, siger han.
Korrespondent: Hamas-leder kan stadig stoppe aftalen
Mens våbenhvilen er ønsket af både den israelske regering og palæstinenserne, er der stadig én stor ubekendt faktor, som kan rive tæppet væk under våbenhvilen:
Lederen af Hamas, Khaled Mashal, som befinder sig i Qatar, skal først sige ja. Og han er ifølge Allan Sørensen kendt for at skifte mening.
- Hamas har tidligere sagt ja til våbenhviler, hvor Khaled Mashal så har sagt nej. For få dage siden sagde han, at det eneste, der virker mod Israel, er modstand og forhandlinger er spild af tid. Så spørgsmålet er nu, om han siger ja eller nej, fortæller Allan Sørensen.