Korsfæstelser, halshugninger og rygter om kvinder og børn, der er blevet begravet levende.
Det lyder som konsekvenserne af en brutal krig i den mørke middelalder, men foregår i øjeblikket kun 4.000 kilometer fra Danmark og har rystet det internationale samfund i sin grundvold.
Senest har Islamisk Stat (IS) vakt afsky ved at halshugge to amerikanske journalister og en britisk nødhjælpsarbejder.
Gruppen har også opfordret til at dræbe borgere fra den koalition, som bomber terrororganisationen i Irak og Syrien.
Men hvem er de brutale jihadister egentlig? Og hvad vil de med alle deres erobringer?
Vokser og vokser
Faktisk har IS allerede til dels opnået, hvad de ville. Nemlig at oprette et såkaldt kalifat, hvor alle muslimer samles under én politisk enhed - ledet af en kalif med ubegrænsede beføjelser.
Det fortæller den internationale terrorforsker Lorenzo Vidino, fellow på Center for Sikkerhedsstudier i Zürich.
- De tog til Syrien, da borgerkrigen begyndte (under navnet ISIS/ISIL, red.), og har vundet meget land der. Dernæst tog de tilbage til Irak, og der er nu skabt noget, der ligner et kalifat mellem de to lande, siger han til DR Nyheder.
Den sunni-dominerede terrorgruppe voksede i februar ud af den irakiske gren af terrornetværket al-Qaeda, der mente, at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi var for ekstrem. Siden er antallet af krigere bare vokset, og en række eksperter vurderer, at gruppen nærmer sig helt op mod 40.000 medlemmer.
Ifølge Lorenzo Vidino er det dog svært at melde et eksakt tal ud, og han fortæller, at selv ikke den amerikanske efterretningstjeneste CIA ved det nøjagtigt.
- Men det er sikkert, at de vokser og vokser. Mænd fra Nordafrika, Vesten og Den Arabiske Golf strømmer til. Samtidig har de formået at rekruttere mange unge i Irak, hvor arbejdsløsheden er enormt høj, siger terrorforskeren.
Udnytter sammenbrud
Det har undret mange, hvordan det i løbet af kort tid er lykkedes IS at erobre så mange områder og byer i det vestlige og nordlige Irak. Den primære årsag er, at mange sunnimuslimske stammer har valgt at samarbejde med den berygtede terrororganisation, lyder det fra Lorenzo Vidino.
- IS er ikke en kæmpe gruppe, så de kunne ikke gøre det uden hjælp fra stammerne. Hjælpen kommer, fordi så store dele af befolkningen har været utilfredse med den tidligere premierminister Maliki og hans sekteriske politik, siger han og fortsætter:
- Samtidig har de udnyttet, at både Syrien og Irak reelt er to stater, der er brudt sammen.
Det er den syriske by Raqqa, der fungerer som hovedby i IS' selvudnævnte kalifat. Her er shariadomstole allerede ved at blive etableret, og administrationen af byens aktiviteter kører videre styret af IS. Terrororganisationen står også for sikkerheden og patruljerer i gaderne, sætter checkpoints op og deler fødevarer ud.
Internationale medier har også berettet om, at IS hver dag tjener styrtende på at producere og eksportere mere end 30.000 tønder olie i området omkring Raqqa.
Shiaer er værste fjende
DR Nyheders Mellemøstkorrespondent, Michael S. Lund, følger udviklingen i Syrien og Irak tæt og melder også om, at tyve får hugget hænderne af, og at kvinder er blevet stenet i Raqqa.
- Vi har også set meget voldsomme henrettelser af dem, de kalder forrædere og spioner. Deres forhold til minoriteter er også meget anstrengt. Men det er værst, hvis man hverken er kristen, jøde eller muslim. Det betyder, at eksempelvis yezidierne, som i tusindvis blev drevet op på Sinjar-bjerget, end ikke har det valg at konvertere til IS' form for islam. Dem vil de bare slå ihjel, siger han.
Shiamuslimer er dog den gruppe, IS har lagt mest for had, og de behandles ekstremt dårligt.
- Alle shiamuslimer er flygtet fra IS-kontrollerede områder, og langt de fleste, der er blevet henrettet, er shiaer. Dem hader IS virkelig, siger Michael S. Lund.
Sunnimuslimerne i Irak har i en lang årrække følt sig undertrykt af shiamuslimerne, der blandt andet er beskyldt for med den tidligere irakiske premierminister Maliki i spidsen at drive klapjagt på sunnier og fravriste dem alle muligheder for at øve politisk indflydelse.
Er man kristen, får man valget mellem at konvertere eller betale en særlig skat til IS efter en særlig paragraf i sharialovgivningen.
Straffer hinanden
Mange af IS-krigerne er højt begavede, har uddannet sig på fine europæiske universiteter og er velargumenterede, når de deltager i foraer på nettet. Der er altså ikke tale om decideret vanvittige mennesker, men ekstreme fundamentalister, der har et idésæt, de følger, lyder det fra Michael S. Lund.
- De begår ekstreme massakrer, men har også selvjustits internt. Det er ikke okay bare at myrde til højre og venstre, og der findes eksempler på, at de straffer hinanden, fordi nogle, der ikke skulle have tæsk, havde fået det. De fremstilles ofte som mongolske horder, men de har strikse regler, siger DR Nyheders Mellemøsten-korrespondent.
Det er eksempelvis strengt forbudt at ryge i IS' såkaldte kalifat.
IS er blevet beskyldt for at begrave kvinder og børn levende og korsfæste mennesker i live, men ifølge Michael S. Lund, der overvåger terrororganisationens aktiviteter på sociale medier, benægter de sådanne handlinger.
- Men de benægter ikke at have dræbt mange folk. De er stolte af korsfæstelserne, men de henretter folk først, og hænger dem derefter op på et kors til skræk og advarsel med et skilt på maven, hvor der står, hvad de har gjort, siger han.
IS kontrollerer ifølge nogle vurderinger et område på størrelse med Storbritannien i øjeblikket.
Det amerikanske netmagasin VICE har fulgt Islamisk Stat og lavet en bemærkelsesværdig reportage. Se den HER.
Du kan også lytte til radioprogrammet Arabiske Stemmer, hvor Naser Khader og Michael S. Lund går i dybden med ideen bag kalifatet. Lyt HER.
I dag vil DR2 forsøge at få svar på, hvad det er for en krig mod IS, vi er gået ind i, og hvad formålet er. Det sker, når DR2 bruger hele dagen på at sætte fokus på Danmark som krigsførende nation.