Ekstremister render rundt i gaderne med våben. Kvinder bliver tvunget til at gå tildækket under en niqab, hvor kun øjnene kommer til syne. Kirker er blevet sprængt i luften, og der er ingen offentlig myndighed, hvor man kan spørge om hjælp.
Sådan er hverdagen for de irakere, der fortsat befinder sig i den nordirakiske by, Mosul, hvor den ekstremistiske bevægelse IS (Den Islamiske Stat) nu har fuld kontrol.
Det fortæller Osama Al-Erhayem, der er formand for dansk-irakisk forening. Han er dagligt i kontakt med familie og venner i Irak, der gennem telefonen beskriver, hvordan situationen er.
- Droner uden effekt
IS' fremmarch i det nordlige Irak har fået flere parter til at sætte hårdt ind mod den ekstremistiske og militante bevægelse de seneste dage.
Den kurdiske hær, der kæmper mod IS, har fået hjælp fra den irakiske regering, der har sendt et fragtfly lastet med ammunition til området, og USA har i aftes gennemført yderligere to bombeangreb i kampen for at stoppe IS.
Det har skabt lidt optimisme blandt Osama Al-Erhayems familie og venner.
- Når jeg taler med dem i Mosul, kan de ikke se nogen umiddelbar løsning, men når Obama siger, at USA nu vil vi tage kampen lidt mere op, giver det et vist råb, siger han til DR Nyheder, men påpeger, at det ikke har fået skepsissen til at forsvinde:
- Der har været droner og fly i luften i to måneder, og det har ikke gjort indtryk på IS.
Flygtninge i tusindvis
Tusindvis af indbyggere forsøger at flygte til enten Tyrkiet eller nogle af de kurdiske områder i Irak, hvor IS ikke har magt.
Det er især kristne, der forlader byen. Det er farligt for dem at blive tilbage, da IS truer med at dræbe alle ikke-muslimer og folk, der ikke vil følge IS' udlægning af islam.
Osama Al-Erhayem forklarer, at ekstremisterne fra IS ikke kun har sprængt kirker i luften, men også moskeer, der ikke praktiserer den samme gren inden for islam, som IS står for.
IS har lukket uddannelser på universitet, har ødelagt monumenter over irakiske tænkere, og hver dag bliver situationen værre.
- Jeg har talt med dem i dag, og de fortæller, at der ikke har været lys i fire døgn. De har generatorer, men forsyningerne med generatorer er en stor mangelvare. Livet i Mosul er ganske forfærdeligt, siger Osama Al-Erhayem.