Ihærdige fotonørder øger presset på separatister i det østlige Ukraine og Ruslands præsident Vladimir Putin.
Regeringerne i Ukraine og USA har vedholdende sagt, at det styrtede malaysiske passagerfly MH17 efter alt at dømme blev skudt ned med missilsystemet Buk - også kaldet SA-11.
Hvis påstanden bliver bekræftet, peger pilen kraftigt på Ukraines prorussiske separatister - og også Rusland - når skylden for katastrofen skal placeres.
Småt med beviser
Hidtil har det dog været småt med konkrete beviser fra ukrainsk og amerikansk side.
De ukrainske myndigheder har lagt et par videoer på Youtube, mens USA siger, at man har belastende satellitbilleder. De skulle både vise en missilaffyring i det område, hvor MH17 styrtede, og en heftig trafik af militært isenkram fra Rusland til Østukraine.
Satellitbillederne er dog endnu ikke blevet offentliggjort.
Analyse finder Buk
Men det er andre billeder, taget af privatpersoner og delt på sociale medier.
Og disse "beviser" bliver nu grundigt analyseret af foto- og videonørder - i mange tilfælde amatører - som udelukkende benytter åbne kilder og redskaber på internettet, skriver hjemmesiden Bellingcat.
En analyse af et enkelt foto af en Buk på en lastbil viser, at billedet efter alt at dømme er taget i byen Torez i det østlige Ukraine, få timer før MH17 styrtede.
Den præcise stedfæstelse er interessant, fordi USA mener, at MH17 blev ramt af et missil, der blev affyret i området omkring byerne Torez og Snizhne øst for separatisternes højborg Donetsk.
En anden analyse fra Bellingcat mener da også at kunne placere en Buk - denne gang uden lastbil - i netop Snizhne.
- Ham, som lagde en af videoerne på nettet, slettede videoen og hans konti få timer efter, flyet styrtede, siger manden bag Bellingcat, Eliot Higgins, til avisen The Guardian.
Samme lastbil
Fotoet fra Torez påkalder sig desuden opmærksomhed, fordi lastbilen på billedet tilsyneladende er den samme, som optræder i en video på Youtube fra Ukraines indenrigsministerium.
Ministeriet siger, at videoen viser en Buk med kurs mod Rusland - vel at mærke en Buk, som mangler et af sine fire missiler.
Eliot Higgins understreger dog, at de enkelte billeder og videoer i de forskellige analyser ikke er skarpe nok til at fastslå, om der er tale om den samme Buk i de enkelte optagelser.