Forhandlerne smiler som regel, når de dukker op. Stemningen er afslappet. Man fornemmer, at parterne efterhånden kender hinanden ret godt.
Irans udenrigsminister Javad Zarif er venligheden selv - men taler først og fremmest til sit hjemmepublikum via de iranske journalister.
EU's Cathrine Ashton er smilende anonym, når hun fortæller, at forhandlingerne er konstruktive, atmosfæren god og fremskridtene..? Jah, joh.
USA's viceudenrigsminister Wendy Sherman er cool, elegant og professionel. Hun opsummerer ofte de amerikanske krav og forventninger til en aftale om Irans fremtidige atomprogram og forløbet af forhandlingerne - uden kildeangivelse og detaljer - mellem Iran og de øvrige forhandlingsdelegationer, de såkaldte 5+1.
Tæt på deadline
5+1 dækker over de 5 permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd, Storbritannien, Frankrig, Rusland, Kina, USA, plus Tyskland og så EU's Cathrine Ashton som formel chefforhandler.
Siden januar, hvor den første og midlertidige aftale trådte i kraft mellem Iran og de 5+1, har parterne forhandlet i det elegante Palais Coburg i det gamle centrale Wien. En uge om måneden. Og imellem forhandlingsrunderne er teknikaliteterne - de er mange og ekstremt komplicerede - overladt til teknikere og specialister.
Nu er parterne så tæt på deres deadline. Den 20. juli skal de efter planen have en ny, permanent aftale om Irans atomenergi-program parat - med mindre de beslutter at forlænge deadline og samtidig forlænge den midlertidige aftale, så længe de forhandler. Hvis de altså fortsat tror på en aftale.
Store konsekvenser
Og her i det gamle Wiens krogede gader og elegante palæer kan det forekomme uvirkeligt, at resultatet af de mange måneders forhandlinger vil føre til en omkalfatring af situationen i Mellemøsten.
Hvis forhandlingerne lykkes, kommer der en aftale, der over en årrække vil trække Iran ud af sin internationale isolation, hjælpe på landets skræmmende økonomiske situation og ændre på magtbalancerne i Mellemøsten med al den usikkerhed, det kan give.
Hvis forhandlingerne ikke lykkes, er den mest sandsynlige udgang på situationen nye voldsomme spændinger i Mellemøsten, der kan føre til deciderede krigshandlinger mellem USA, Israel - og måske Saudi-Arabien - på den ene side og Iran med allierede på den side. For uden en aftale vil Irans vej til atom-våben være relativt kort.
Her i Wien er forhandlerne begyndt at skrive på den endelige tekst til en atom-aftale. Men kløften mellem parterne er dyb og knasterne store.