Der er skruet højt op for virkemidlerne i den valgkamp, der skal afgøre, om halvøen Krim fortsat skal være en del af Ukraine.
De russisk-sindede Krim-borgere fremstiller landets midlertidige regering i Kijev som ekstreme fascister. Budskabet er klart nej til fascisme, som bliver markeret på valgplakater med svastikategn, der er streget over.
Den pro-russiske regionale parlament på Krim har afgjort, at en folkeafstemning om Krims tilhørsforhold skal holdes den 16. marts.
Regeringen i Kijev har fordømt afstemningen og mener, at den strider mod Ukraines grundlov.
Folkeafstemningen er afgørende for russerne
Fra Ruslands side har man til gengæld meldt ud, at man bakker op om afstemningen. Og meget kan tyde på, at russerne er villige til at gå langt for at få det resultat, de ønsker.
Det har betydet, at det i forvejen anspændte klima på halvøen er blevet endnu mere anstrengt.
Det kan DR's Europakorrespondent, Anna Gaarslev, nikke genkendende til.
- Man føler, at russerne strammer grebet før afstemningen. Det er svært for journalister at bevæge sig, og selv ganske almindelige mennesker har fået indskrænket deres frihed, siger Anna Gaarslev, der netop er hjemvendt fra Krim.
Russiske styrker stormede flådebase
Udviklingen blev understreget mandag, da russiske styrker stormede en ukrainsk flådebase i ly af mørket. Efter at have hoppet over basens mure, overmandede den overlegne russiske styrke de overraskede ukrainske soldater.
Uden at have affyret et eneste skud er det lykkedes russerne at styrke deres militære position på Krim med en række lignende aktioner.
En talsmand fra Ukraines militær siger til New York Times, at en base for en motoriseret bataljon blev overtaget af russerne, efter at de havde affyret varselsskud. Ingen kom til skade under episoden.
Journalister for stjålet deres udstyr
Udover den militære fremfærd, peger mange journalistiske observatører på Krim også på, at arbejdsforholdene for journalister er blevet forværret.
Journalister og lokale, der forsøger at dokumentere, hvad der foregår, får stjålet kameraer og udstyr eller ødelagt det.
DR's korrespondent Anna Gaarslev var ude for noget lignende under sit ophold, hvor hun blev bestjålet af selvbestaltede vagter ved en afspærring.
Senest er der kommet meldinger om, at to ukrainske journalister er blevet bortført på halvøen. Det melder organisationen Reporters Without Borders, der overvåger pressefriheden i verden.
Selvom vesten og regeringen i Ukraine har travlt med at kalde folkeafstemningen for et gummistempel, gør den seneste udvikling på Krim det tydeligt, at Rusland tager sagen meget alvorligt.
I dag oplyser det russiske underhus, at det den 21. marts skal behandle en lov, der muliggør en reel annektering af Krim.