Den kritiske situation i Ukraine har fået den syriske præsident, Bashar al-Assad, til at skrue bissen på.
Mens verdens ledere diskuterer den sprængfarlige situation på Krim-halvøen, slår han hårdt ned på de syriske oprørere og forsøger at vinde tabt terræn tilbage. Det skriver Washington Post.
- Det syriske regime tror på, at russerne nu har et større incitament til at holde Assad ved magten og støtte ham set i lyset af begivenhederne i Ukraine, siger Salem Zahran, journalist i Damaskus med nære forbindelser til Assad-regimet, til den amerikanske avis:
- Regimet mener også, at enhver konflikt i verden, der afleder USA's opmærksomhed, letter presset på Syrien i øjeblikket, siger han.
Assad på vej mod genvalg
Amerikanerne har - udover Ukraine - også Irans atom-aktiviteter og fredsforhandlinger mellem Israel og Palæstina at tænke på.
De tiltagende angreb i syriske byer kontrolleret af oprørere skal også ses som led i Assads forberedelser mod at blive genvalgt som præsident, når der efter planen afholdes valg senere på året.
Han er ikke officielt kandidat endnu, og der er ingen fastlagt dato for valget, men forventningen er, at Assad vil gå efter en ny periode som Syriens præsident.
Russerne forsyner Assad
I den nordsyriske by Aleppo, der længe har været kontrolleret af oprørere, har Assads styrker på seneste vundet gevaldigt frem ved brug af gentagne angreb med de stærkt kontroversielle tøndebomber.
Ifølge Washington Post kan det mest af alt lade sig gøre, fordi Rusland fortsætter ufortrødent med at forsyne Assad med våben blandt andet via den ukrainske havneby Odessa.
Også i Homs-provinsen i den vestlige del af Syrien ligner det, at regimets sikkerhedsstyrker nu efterhånden har så meget kontrol, at oprørererne har fået afskåret deres vigtige forsyningsruter ind i Libanon. Det skriver Los Angeles Times.
Oppositionsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder har bekræftet, at byen Zara tæt på grænsen er faldet "efter voldelige kampe de seneste dage".
Børn lider mere
Det er i disse dage tre år siden, at konflikten i Syrien begyndte, og konsekvenserne er vidtrækkende og katastrofale.
Ifølge FN er mere end 130.000 mennesker blevet dræbt. Samtidig er uvirkelige otte millioner mennesker drevet på flugt.
En ny Red Barnet-rapport har konkluderet, at knap 60 procent af Syriens hospitaler ikke længere fungerer, og at næsten halvdelen af landets læger er flygtet.
Det går især ud over børn, der får amputeret arme og ben på klinikker, fordi der mangler nødvendigt udstyr til behandling.
Samtidig er der sjældent bedøvelse nok til alle. Derfor vælger nogle patienter frivilligt at blive slået bevidstløse med metalstænger, hedder det i rapporten.