Den danske journalist Jeppe Nybroe blev fredag sluppet fri efter en måned i fangenskab i grænselandet mellem Libanon og Syrien.
Og det er et område præget af stor lovløshed, hvor Nybroe har været fanget.
- Der er en sørøverstemning til lands i byen Arsal. Der er banditter, der er smuglere, og der er folk, der tjener penge på lyssky aktivitet, siger DR's mellemøstkorrespondent Puk Damsgård.
- De gange, jeg har været i byen, har jeg haft en fornemmelse af, at jeg meget gerne vil være usynlig. Folk stirrer på en, og det er som om, at der er dollartegn i øjnene på dem.
Kendt smuglervej
Arsal ligger tæt ved grænsen til Syrien, og området er et af de steder i Libanon, der for alvor er blevet trukket ind i krigen i Syrien.
- Det er vejen ind i Syrien, hvor der bliver smuglet krigere og våben, så det er altså et sted, hvor der er megen lyssky aktivitet. Og der er kommet flere banditter, siger Puk Damsgård.
Arsal grænser op til det sydlige Syrien, og her er det netop ofte kriminelle bander, der bortfører folk, fortæller Puk Damsgård.
- I det nordlige Syrien er det islamister, der bortfører folk af ideologiske årsager, mens det i det sydlige Syrien primært er bander, der har fundet ud af, at de kan tjene penge på at bortføre folk.
- Og banderne opererer altså nu på begge sider af grænsen, siger Puk Damsgård.
Flere journalister bortført i området
Hun fortæller, at flere journalister er blevet bortført i området, og at det er et vanskeligt område at arbejde i.
- Selvom man er erfaren og har forberedt sig godt, kan det være svært at se, hvad man skal gøre, hvis man bliver angrebet af bevæbnede mænd, som vil bortføre en.
Se hele interviewet med DR's mellemøstkorrespondent Puk Damsgård.