Det er ren spil for galleriet, når Ruslands præsident hævder, at de 16.000 uniformerede soldater på Krim ikke er russiske.
Det mener Mikkel Vedby Rasmussen, professor i væbnede konflikter fra Københavns Universitet.
- Et land må ikke invadere et andet. Hvis Putin indrømmer, at han har angrebet Ukraine, så ville han få en masse problemer. Alle de folk, der siger, at vi skal indføre sanktioner, ville få vind i sejlene, siger han.
Gemmer sig bag 'humanitær mission'
I stedet forsøger Putin at gemme sig bag, at Ruslands indblanden i den ukrainske konflikt handler om at beskytte uskyldige russisk-talende ukrainere med tætte bånd til Rusland, som er i fare i et uroplaget land.
På sit pressemøde sagde Putin blandt andet, at Rusland var på en 'humanitær mission' i Ukraine.
- Putin har en interesse i at få det til at se ud som om, han hjælper nogle stakkels klemte russere i Ukraine, snarere end at han har sendt specialstyrker ind i et andet suverænt land, siger Mikkel Vedby Rasmussen.
Den holdning deler Flemming Splidsboel, lektor på Københavns Universitet og ekspert i russiske forhold.
- Putin vil gerne melde ud, at det er legitimt for Rusland at gå ind i Ukraine, fordi der har været et statskup i landet, siger han.
- Defor er man også i russiske medier begyndt at sætte anførselstegn om præsident og ministerpræsident, når det handler om den midlertidige ukrainske regering, siger Flemming Splidsboel.
Putin siger, at han indtog Krim med vilje
Alligevel er det en slet skjult hemmelighed, at styrkerne på Krim rent faktisk er russere - og det er også en del af præsident Putins budskab.
- Han siger, at det ikke var en fejl, at han gik ind i Ukraine. At han mente det, siger Flemming Splidsboel og får støtte af Mikkel Vedby Rasmussen.
- Det er i Putins interesse, at vi alle ved, hvad der sker, også selv om han ikke vil indrømme, at han har gjort det, siger han.
Budskab til Vesten: Jeg er ikke efter jer
Det måske vigtigste skjulte budskab i talen er dog henvendt direkte til Vesten.
For selv om Putin med sin hvide løgn får sagt, at han nok er gået ind på Krim med vilje, afslører han også, at han ikke er ikke i gang med den store krig mod Vesten.
- Han prøver at sige, at det kunne være meget værre, og talen kunne være meget mere agressiv, end den er. Nu er det mere sådan en "acceptér det, fordi det er sket"-tale, siger Mikkel Vedby Rasmussen.