Den berygtede terrorgruppe Islamic State of Iraq and the Levant (ISIS) har på det seneste sat sig afgørende igennem som en af de stærkeste udfordrere til stabilitet i hele den mellemøstlige region.
Med sin brutale fremfærd og styrke påvirker ISIS udviklingen i både Syrien og Irak, hvor den stærkt symbolske og strategisk vigtige by Fallujah lige nu er under terrorgruppens kontrol.
ISIS blev ifølge BBC dannet i april 2013 og voksede ud af al-Qaedas Irak-organisation. Siden har gruppen opereret i grænselandet mellem det borgerkrigshærgede Syrien og ustabile Irak.
Bekæmper andre oprørere
Størrelsen på ISIS er ukendt, men der er tilsyneladende flere tusinde syriske medlemmer, inklusive mange udenlandske.
ISIS har fra begyndelsen arbejdet uafhængigt af andre militante grupper som for eksempel Al-Nusra Front og har et særdeles anspændt forhold til mange oprørsgrupper i Syrien.
I juli 2013 dræbte medlemmer af ISIS en leder af Den Frie Syriske Hær i en vestlig syrisk provins. Det skabte grobund for heftige kampe mellem de to grupperinger.
Den anerkendte amerikanske Mellemøst-ekspert Joshua Landis fra Oklahoma University skriver på sin blog, at ISIS' brutale fremfærd har ført til, at mange andre oprørsgrupper har erklæret dem decideret krig.
- De andre grupper vil have ISIS til at droppe sit mål om skabe en stat og kræver, at de enten integrerer sig i Syriens andre oprørsgrupper eller forlader landet, skriver Joshua Landis.
Det betyder også, at opmærksomheden rykkes væk fra kampene mod Assads sikkerhedsstyrker.
Udnytter ustabilitet i Irak
I august 2013 tog ISIS ansvaret for en række bombeangreb i Bagdad og andre irakiske byer, hvor mange blev dræbt.
I begyndelsen af det nye år har terrorgruppen så udnyttet de øgede spændinger mellem Iraks shia- og sunni-grupperinger ved at tage kontrollen med den vigtige og symbolske by Fallujah kun 70 kilometer fra Bagdad.
Det var her, at amerikanske soldater led store tab under Irakkrigen, og irakiske oprørere ser stadig byen som et symbol på modstanden mod kræfter udefra.
Dr.dk sætter i disse dage fokus på, hvad det er for et Irak, som Danmark har forladt.