Ruderne til bydelens kebabhus er knuste.
Indenfor er der sat tape op foran vinduerne, så kunderne ikke kan røre ved vinduerne. På parkeringspladsen foran kebabhuset er adskillige biler blevet brændt af, men de er blevet flyttet nu, fortæller en lokal til dr.dk.
Bydelen Husby i Stockholm har været hårdt plaget af uro de seneste fem nætter. Men trods knuste ruder, stenkast og bilafbrændinger forstår borgerne i bydelen godt de unge mennesker.
- Jeg forstår godt, for de er utilfredse med, at politikerne har overset dem. De har ikke noget arbejde, deres forældre har ikke noget arbejde, og ingen hjælper dem til at få uddannelse og gå til aktivtiter efter skole, siger Sody Gasemi, der er salgsassistent i en butik.
Dr.dk møder hende foran Husbys lokale supermarked. Hun bor i en af boligblokkene bagved centeret, der huser flere dagligdagsbutikker.
- De er frustrerede
Hun fortæller, at nogle af de unge mennesker, der har været på gaden og lavet ballade i løbet af ugen, kun er 14-15 år gamle.
Længere nede af gågaden møder dr.dk nogle af de unge drenge, der studerer. De bor ikke i Husby, men de forstår godt, at mange af deres jævnaldrende er utilfredse, selv om de også understreger, at de ikke støtter voldsepisoderne.
- Jeg tror der er en stor frustration, fordi der er store klasseforskelle, og de er økonomisk pressede, fordi de ikke kan få arbejde, siger Jonas Idenfeldt til dr.dk.
Kun få meter fra supermarkedet boede en 69-årig mand med indvandrerbaggrund, som politiet skød og dræbte i sidste uge. Det er ifølge flere af de borgere, dr.dk har talt med, den episode, der har udløst optøjerne.
Manden svingede med en junglemachete, da han blev skudt.
- Hvorfor gjorde de dog det? Hvorfor? Det forstår de ikke. Og jeg forstår det heller ikke, siger Sigels Solle, der er pædagog i nabobyen til Husby.
- Det er samfundets fejl
Hun forstår ligesom sin veninde, Sody Gasemi godt, at de unge reagerer.
- Det er samfundet fejl alt det her. Det er fordi politikerne ikke har lyttet til os. De er magtesløse, for mange af dem kan ikke gå til aktiviteter, uddannelse eller få job, siger hun til dr.dk.
Også Diego Klappenbach, der bor i Husby, mener at episoden har været anledning til optøjerne. Men han mener, at der ville have opstået uro under alle omstændigheder.
- Nu siger de, at det er årsagen, men ellers ville de bare have fundet på noget andet. For det bunder dybere, forklarer han.
Accepterer ikke volden
Det er ikke kun bydelen Husby, der er ramt af optøjer. Unge mennesker flere steder i Stockholm har de seneste dag brændt biler af, kastet med sten mod politiet. I en bydel ikke langt fra Husby har de unge sat ild til en skole. Og i bydelen Rågsved, der ligger i det sydlige Stockholm, lykkedes det en gruppe unge at starte en brand på den lokale politistation.
- Og det er jo ikke kun i Stockholm eller i Sverige, at de unge er utilfredse. Det er mange steder i Europa. Det er noget, politikerne bør tage meget alvorligt. Vi accepterer selvfølgelig ikke volden, men jeg forstår godt, at de er magtesløse, siger Diego Klappenbach.
Ingen ved, om urolighederne bryder ud igen fredag aften, men det tror Sody Gasemi.
- Jeg tror ikke de er færdige endnu, siger hun.
Dr.dk følger udviklingen i Stockholm.